Pakson ismét várják a blues és gasztronómia rajongóit
Magyarország szívében, a Duna mentén fekvő Pakson idén immár 33. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Gastroblues Fesztivált. A rendezvény különleges atmoszférája a zene, a gasztronómia és a borkultúra találkozásában rejlik, mely minden évben több ezer látogatót vonz az ország minden részéről, sőt külföldről is.
Több mint egy fesztivál: gasztro- és zenei élmények egyben
A rendezvény különlegessége, hogy nem csupán a blues, jazz és rock kedvelőinek kínál zenei csemegét, hanem a kulináris élmények iránt érdeklődők is megtalálják számításaikat. A programok között főzőversenyek, magyar nemzeti ételek és italok bemutatói is szerepelnek, így a fesztivál valódi kulturális kavalkádot kínál.
Az első Gastroblues Fesztivált 1993 nyarán rendezték meg Pakson, akkoriban egyedülálló módon ötvözve a zenei fellépéseket gasztronómiai programokkal. Azóta a rendezvény évente visszatérő eseménnyé vált, és olyan zenekarok léptek már fel itt, akik az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Ausztráliából, valamint számos európai és szomszédos országból érkeztek.
Ismert előadók és új tehetségek egy színpadon
A fesztivál minden évben lehetőséget biztosít nemcsak a hazai zenei élet meghatározó szereplőinek, hanem fiatal, tehetséges zenészeknek is. Emellett olyan zenekarok is színpadra lépnek, akik már eltűntek a köztudatból, ám a szervezők újra lehetőséget adnak nekik a bemutatkozásra.
Nyári időjárás: napsütéses fesztiválhangulat országszerte
A 2025. június 24-i keddi nap tökéletes nyári időjárást ígér a fesztiválozók számára. Budapesten derült, napos idő várható, a hőmérséklet eléri a 33 Celsius-fokot. Debrecenben és Győrben szintén napos lesz az idő, 32 fokos maximumokkal. Hévízen és Pécsett is hasonló időjárásra lehet számítani, míg Szegeden akár 34 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Miskolcon kissé enyhébb, de még mindig nyárias idő lesz, 29 fokos csúcsértékkel.
A kellemes időjárás tovább fokozza a fesztivál hangulatát, így a Gastroblues ideális választás lehet azok számára, akik zenei élményekkel, finom ételekkel és kiváló borokkal szeretnék eltölteni a nyár egyik legszínesebb hetét.