Kezdőlap Vezércikk A jövőben is együtt garantálható a fejlődés

A jövőben is együtt garantálható a fejlődés

béres mj-kicsi

A munkahelyteremtés, valamint a biztonság áll a Fidesz-KDNP és Szalay Ferenc programjának középpontjában. Szolnok polgármestere a Széchenyi-városrészről szólva elmondta: folytatják a megkezdett felújításokat, jelentős változásokon megy át a városrész.

– Úgy gondolom, Szolnok városának egyszerre van szüksége nyugalomra és dinamikus fejlődésre – mondta lapunknak Szalay Ferenc polgármester. – Az elmúlt nyolc esztendőben a szolnokiakkal közösen bebizonyítottuk, hogy talpra tudunk állni, képesek vagyunk munkahelyek ezreit a városba hozni, lesz erőnk építeni a várost. Most az a kérdés, hogy eredményeinkre alapozva tudunk-e továbblépni. Meggyőződésem, hogy ezt a munkát legjobban a Fidesz-KDNP által támogatott program tudja garantálni.

Láthattuk az elmúlt években, mit is csinál valójában az ellenzék. Támad minden, a lakosságot segítő döntést, s rejtélyes módon vagy a szolgáltatók, nagyvállalatok, vagy a bankok oldalára áll. Ha a Fidesz a lakosság támogatásával nem lett volna elég erős, akkor nincs rezsicsökkentés, nem számoltatja el senki a bankokat a jelzáloghitelek miatt. S ez csak két példa! Szolnokon csak mi tudjuk azt garantálni, hogy megvédjük az eddigi intézkedéseket, pozitívumokat, s ehhez magunk mögött tudhatjuk a kormány támogatását is.

Az elmúlt napokban a nemzeti ügyek kormányával meglévő kiváló kapcsolatának két jelentős hozadéka is volt, Orbán Viktor miniszterelnök a Béres szolnoki gyógyszergyárának avatásán jelentett be fontos döntéseket.

– A miniszterelnökkel folytatott megbeszéléseink eredményeként 300 hektárt ad a kormány az ipari parkunk bővítésére. Erre azért volt szükségünk, mert a citromsavgyár érkezésével  megtelt az ipari övezetünk. Márpedig egyre több az érdeklődő, s nekünk szükségünk van az új munkahelyekre.

A másik fontos bejelentés a Szolnokot Budapesttel összekötő négysávos út megépítése volt.

– A Szolnokot elkerülő M4-es autópálya szakaszának építése már elkezdődött, Orbán Viktor miniszterelnökkel pedig abban egyeztünk meg, hogy Budapestet Szolnokkal 2018-ig négysávos út köti össze. Ez rendkívül fontos a városnak, hiszen olyan szinten felértékelődik gazdasági szempontból, amilyenhez foghatót csak a vasút építésekor tapasztalhatott ez a város.

Az pedig, hogy a Széchenyi-városrész közelében, Zagyvarékas felől lesz az egyik lejáró az autópályáról  nagy lehetőség ennek a városrésznek, amit ki is fogunk használni. Addig is befejezzük a közelmúltban elindult nagyszabású beruházásunkat, a hurokutak építését, a járdák felújítását, terek, parkok építését.

A biztonság összetett fogalom – vallja Szalay Ferenc, ennek minden szemszögéből nézve elfogadhatóvá, élhetővé kell tenni Szolnokot.

– A megélhetés, a közlekedés biztonsága mellett természetesen azt szeretnénk, ha minden szolnoki ember úgy érezné: ez a város igazi otthona, ahol nem kell félnie. Sokat dolgoztunk a rendőrökkel, polgárőrökkel karöltve a javításon, s már komoly eredményeket is értünk el, de akad még teendőnk. Ahol tudtuk, megerősítettük a rendőri jelenlétet, körzeti megbízotti irodát létesítettünk. A jövőben folytatjuk a rendőrségre bekötött térfigyelő kamerák telepítését, sőt, valamennyi Szolnokra bejövő útra telepítjük a városőrző néven ismertté vált rendszer, mely kiszűri a lopott autókat is.

A választások tétje az eddigi munka folytatása, amit csak egy Fideszes többségű közgyűlés tud garantálni – tette hozzá Szalay Ferenc. – Ebben az esetben garantálható a munkahelyteremtés, a város építése, a Széchenyi-lakótelep fejlődése. (pe)