Kezdőlap Széchenyi A képviselői munka nyáron sem szünetel

A képviselői munka nyáron sem szünetel

A képviselőt, ha szabadságon van akkor is keresik az emberek gondjaikkal, örömeikkel. Mindezt szívesen is veszi a 3. számú választókerület képviselője Rehó János, aki most röviden beszámol képviselői munkájáról.

– Ami a legfontosabb, hogy a kezdetektől fogva egységesen kezeljük a lakótelepet Kormosné Szombati Márta és Tasnádi Zoltán képviselőtársaimmal – hangsúlyozza a beszélgetés kezdetén. Odafigyelünk egymás kerületeire, ha valamit észlelünk, jelezzük a másiknak.

A fejlesztések nem álltak le városrészünkben, nyáron több felújítás is történt, külön kiemelném, hogy az Aranyi Sándor utca is új aszfaltburkolatot kapott és parkolókat is kialakítottak. Ugyanez elmondható a Levendula Gyógyszertár környezetéről, amely szintén megszépült. Nem feledkeztünk meg a kimaradt utcákról, ahogyan találunk rá forrást, ott is elkezdődnek a felújítások.

Óvodák, iskolák termei megújultak, köszönhető ez az önkormányzat intézményszolgálatának. Ezt azért is tartom fontosnak megemlíteni, mert sokan – akiknek gyermeke már nagyobb – nem tud ezekről a fejlesztésekről. Folyamatosan látogatjuk a városrész játszótereit, hiszen három gyermekem van. Örömmel mondom, hogy terveink között szerepel a Lovas úti nagy játszótér bővítése, kerítésének cseréje.

A fogadóórákat továbbra is tartom, nyáron az utcán találkoztam az emberekkel, ez a jövőben is hasonló lesz, de most már a Széchenyi Gimnáziumban is várom az itt élőket minden hónap első hétfőjén 18 órától.

Többen jelezték felém, hogy eltűntek a padok sok helyről. Igen, de a szükséges karbantartás, javítás után visszakerülnek, ezért kis türelmet kérünk a lakóktól.

Örömmel látom, hogy a városrész életében fontosak az ünnepeink, igaz, nem sokan vesznek részt a gimnázium előtti kopjafánál a megemlékezéseken, ezen szeretnék változtatni, erre már van elképzelésem. Jó volt látni a Zöldház előtt, azt a közel ezer embert, akik a szimfonikusok koncertjére eljöttek. Ez is azt mutatja, hogy igény van a kikapcsolódásra, és az emberek, ha értékes programot kapnak, akkor eljönnek.

rehofoto

Szólnom kell még a Hild Viktor Könyvtárról, hiszen kiállítások, klubok, rendezvények helyszíne. Kérem a városrész lakóit, hogy figyeljék a Széchenyi-lakótelepi fórum facebook oldalát hiszen ott minden lakótelepi program megtalálható.

Az itt lakókkal együtt én is szeretném, ha a rongálások megszűnnének, ez pedig csak úgy lehetséges, ha figyelünk egymásra, odafigyelünk a játszóterekre, és szólunk vagy azonnal értesítjük a rendőrséget, ha rongálást észlelünk.

Azt tapasztalom, hogy az emberek változnak. Elmondják véleményüket, de sok esetben még mindig a negatív gondolkodás, a negatív hozzáállás erősebb. Sokan elégedetlenek, többet akarnak, de egyszerre mindent a város nem tud megoldani. Kellenek az emberek is hozzá. Emellett persze sokan jönnek pozitív véleménnyel.

Kérdezted, hogy telt a nyár. Haza tudtunk menni egy kis időre Gyimesbükkre, de aktív munkával telt az idő, hiszen segítettem szénát gyűjteni az állatoknak télire. A gyerekek élvezték a szabadságot, a jó levegőt, a természetközelségben közel Istenhez.

És ehhez még egy gondolatot fűz Rehó János. Továbbra is várják a híveket vasárnaponként katolikus szentmisére a városrész görög-katolikus templomába, 16 órától.