Kezdőlap Széchenyi A Tisza-tó miniszteri megbízottja

A Tisza-tó miniszteri megbízottja

miniszteribiztos_kinevezes_fotoPCS-kicsi

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2014. január 1-jétől megbízta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökét, Kovács Sándort, hogy a Tisza-tó Nemzeti Program vidékfejlesztési feladatkörbe tartozó feladatokat, mint miniszteri megbízott koordinálja.

Szolnoki sajtótájékoztatóján Kovács Sándor elmondta, megtisztelő a megbízás, de nem újdonság számára ez a munka, hiszen mint a megyei közgyűlés elnöke eddig is foglalkozott a Tisza-tó és környezetének fejlesztésével.

– Különlegesebb és fontosabb a feladat, mert nagyobb a felelősség, hiszen a négy megye – Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén – önkormányzatainak és szakembereinek a munkáját kell összefogni, akik a Tisza-tóért tudnak és akarnak tenni. Látványos fejlődésre számítunk, hiszen komplex a feladat, a turizmus önmagában kevés. Eddig is próbáltuk idecsalogatni a turistákat, de kevés a program, kevés a szálláslehetőség. Fontos munkahelyteremtő beruházásokat hozni a térségbe, hiszen, ha az itt élők magasabb életszínvonalon élnek, akkor az ideérkező turisták is szebbet és jobbat találnak – mondta a miniszteri biztos.

Kovács Sándor utalt arra, hogy a 2014-2020-as uniós ciklusban kiemelt szerepet kap a Tisza-tó és térsége. Befejezésül elmondta, hogy a jövőben, ahol a Tisza-tó neve megjelenik, mindig egy egységes arculattal találkozhatunk. Fontos, hogy hozza a Tisza-tó és környéke azt a gazdasági, környezetvédelmi és turisztikai potenciált, ami benne van, ennek sikeréért dolgoznak tovább a jövőben, hiszen tudjuk, hogy még egy ilyen hely, mint a Tisza-tó, nincs – zárta a sajtótájékoztatóját. (Foto: Pelsőczy Csaba)