Kezdőlap Széchenyi A városé lett a Véső úti sportpálya

A városé lett a Véső úti sportpálya

A Véső úti sportpályán elbontják illetve felújítják az épületeket, a futópályát nyolcsávosra bővítik, kialakítanak egy sportszállót. A beruházás érinti a strandot is, a tervek szerint az 50 méteres medence megmarad, a lelátót és az öltözőt elbontják. Megépül egy új tanmedence, és lesz egy gyermekmedence. A fejlesztéssel a 2016-os esztendő elejére elkészülnek. Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára a következőket mondta lapunknak:

 

– A MÁV-pálya több évtizedes ígérete volt a városvezetésnek és a kormánynak is. Az új vagyongazdálkodási koncepció szerint, minden olyan ingatlant, ami az önkormányzatnál megfelelően hasznosul, megkapja a település, és ez nem csak az állami ingatlanokra, hanem az állami tulajdonú cégek ingatlanjaira is érvényes. A terület a MÁV tulajdonában volt, ezért tartott sokáig ez a folyamat – mondta az államtitkár, majd folytatta: Először vissza kellett venni állami vagyonba és utána kaphatta meg a város a kormánydöntés alapján ingyen. Az ingyenesség mellett elsődlegesen 478 millió Ft-ot szavazott meg a kormány a felújításokra. Ami fontos, hogy a fejlesztésekkel a térség rehabilitációja is elindul.

Az államtitkár hozzátette, hogy az elmúlt négy évben több mint másfél milliárd forint értékben kapott ingyenes állami vagyont Szolnok. Elmondta, hogy a miniszterelnök ígérete az, amennyit a város hozzá tud adni egy fejlesztéshez, annyival a kormány is támogatja az elképzeléseket.

Az államtitkár megemlítette még a most épülő M4-es jelentőségét, melynek Abony és Fegyvernek közötti kivitelezése tart. A miniszterelnöktől is elhangzott egy fontos hír, mely Szolnokot érinti: ebben a kormányzati ciklusban Budapest és a Tisza-parti város között a négyes út fennmaradó szakaszának 2×2 sávos  autóúttá való átépítése is megtörténik – erősítette meg az államtitkár a város szempontjából fontos hírt.

 

Egy kunhegyesi fejlesztés alapkőletételén Fazekas Sándor miniszterrel
Egy kunhegyesi fejlesztés alapkőletételén Fazekas Sándor miniszterrel