Kezdőlap Széchenyi Aki szabályosan akar jönni Magyarországra, ezután is jöhet

Aki szabályosan akar jönni Magyarországra, ezután is jöhet

Sajtótájékoztató a migránskérdésről

IMG_1832

 

Szalay Ferenc, a FIDESZ Jász-Nagykun-Szolnok megye I. választókerületének elnöke tartott sajtótájékoztatót a migránsválság kérdéseiről. Többek között szólt arról, hogy Szolnokról is sok rendőr és katona van lenn a déli határnál, munkájukat a legnagyobb tisztelet kell, hogy övezze.

A migránsválság veszélyeire először Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor hívta fel a figyelmet, amelyre sok támadást kapott, de a kezdeti ellenállás után,  egyre több ország számára elfogadható a magyar álláspont, hiszen a migránskérdés világméretű problémává vált.

Egyre több német és osztrák város szembesül a migránsáradattal, és lassan az Európai Unió politikusai számára világossá válik, hogy nem az a megoldás, hogy mindenkit befogadjunk – mondta Szalay Ferenc, majd folytatta: A legálisan érkezőket eddig is fogadta Magyarország, és a jövőben is jöhetnek, de az illegális határátlépést meg kell akadályozni.

Felhívta a figyelmet a terrorizmus veszélyére, hiszen egyre nyilvánvalóbb, hogy szervezetten érkeznek a migránsok az unióba, a vallási különbségek miatt pedig bomlasszák az európai kultúrát.

Minden országnak mérlegelnie kell, hogy ne politikai érdek legyen a migránskérdés kezelése, hanem hosszú távú nemzeti érdek, mint ahogy teszi ezt Orbán Viktor, akinek a magyar emberek biztonsága a fontos – mondta az elnök, majd hozzátette:  Orbán Viktor nem csak most, hanem már számtalanszor védte meg Magyarországot a támadásoktól, kiáll az ország érdekeiért, melyre a  kétharmados többség felhatalmazást adott.

A megoldás még messze van, nehéz kezelni a problémát, de fontos lenne a bevándorlókat ott tartani, ahol élnek, illetve a török és a görög határokat megerősíteni az emberáradat megállítására – zárta sajtótájékoztatóját Szalay Ferenc.