Kezdőlap Széchenyi Aranyos lányok

Aranyos lányok

Nemrég nyerték meg Budaörsön a Magyar Kupát, de előtte begyűjtötték a magyar bajnoki aranyérmet és az Országos Diákolimpián is elsők lettek.  Harmadik éve, hogy zsinórban mindhárom versenyen ilyen jól teljesítenek. Több mint tíz éve dolgoznak együtt, ahogy az edzőjük mondja, már becsukott szemmel is tudják, hogy verseny közben ki hol áll. Tizenhat, tizenhét évesek, széchenyis, illetve vargás fiatalok. Életük az aerobik. Felváltva mesélnek  a kemény munkáról és arról, hogy bizony mindannyian mondták már, hogy ebből elég.

– Vannak közöttünk, akik már óvodás korukban együtt ismerkedtek a mozgással, vannak, akik a Piros iskolában kezdtek el aerobikozni.  Olyan, mintha testvérek lennénk ennyi év után. A sport önbizalmat ad és megtanít küzdeni.

– Előfordulnak kritikus pontok. A versenysport elég megerőltető, hol itt fáj, hol ott fáj, néha elegünk van, de ilyenkor átsegítjük egymást ezeken az időszakokon. Életünkké vált a sport – mondja egyikük. Személyiségünket formálja, türelmesebbek vagyunk.

Az egészséges életmód mellett fontos, hogy csinosak, jó tanulók és barátnők, akik figyelnek egymásra. Hetente háromszor van edzésük, hétvégén versenyek és közben ott vannak a dolgozatok. Valamennyien egyetemre készülnek.

– Egy kis izgalom még van bennünk verseny előtt, de ahogy belépünk a stadionba, beleszagolunk a levegőbe, és otthon vagyunk. Öltözés, smink, hajunk rendben, jöhet a színpad.

Az edzőjük, Rehó-Antal Zsanett megszerettette velük a mozgást, így biztosan életük része lesz akkor is, ha már elkerülnek Szolnokról.

zsani

– A versenysport az áldozatról is szól, hiszen a gyerekek is sok mindenről lemondanak a sikerért – mondja az edző. De áldozat az edzőtől is, hiszen három gyermekem van, hetente 8 edzés, hétvégén versenyek.  32 versenyzőm van, de az utánpótlás is biztosított, itt a Piros iskolában és Szandaszőlősön is közel 20-20 gyerekkel foglalkozom.

– Három éven keresztül mindent megnyertetek.  Ennyire jó az edző vagy ennyire tehetségesek a lányok?

– Nagyon jó a csapat. Azt gondolom, hogy most érik be a munkám gyümölcse, amikor már gimnazisták lettek. Eddig is voltak dobogós helyezések, de kisebb korukban inkább az a cél, hogy megszeressék a sportágat, egészségesek legyenek. Fontos az is, hogy azt csináljuk, amit szeretünk, és ez út a sikerhez – mondja végül Zsanett.

 

aerobikfoto

 

A “Széchenyi-lakótelepért” Egyesületen belül működik az aerobik szakosztály. A fotó a legutóbbi “aranyos” versenyen, Budaörsön készült. Nagy Szimonetta,Fazekas Lili,Gulyás Kata, Mázló Krisztina, Pataki Száva, Pinkóczi Lilla, Nagy Petra