Kezdőlap Szolnok Az élő zene varázsa a Váróteremben

Az élő zene varázsa a Váróteremben

A főváros teli van romkocsmákkal, élő zenét játszó kisebb nagyobb klubokkal. Szolnokon is betölt egy űrt az évek óta működő Váróterem Klub, ahol minden hétvégén hallgathatjuk a régi kedvenceket vagy az újabb, divatos stílust játszó zenekarokat. Ratkai Miklós négy éve szervezi ezeket a programokat.

– Szívesen vállaltam a koncertszervezést, hiszen magam is zenélek már több mint harminc éve. A Váróteremben mindig élő koncert van és az ismert zenekarok is örömmel jönnek. Egy klubnak más a hangulata, mint egy nagykoncertnek vagy fesztiválnak. Igyekszem 30-40 éve működő zenekarokat lehozni, kiszolgálva az idősebb korosztályt, de a ma divatos együttesek közül is szinte mindenki megfordult nálunk. Sokszor előfordul, hogy pénteken és szombaton is van rendezvény, így is szinte telt házzal működünk.

A beszélgetésünk alatt többször cseng a telefon, a hétvégi koncertre szeretnének jegyet venni, de a Hooligensre már egy lélek nem fér be.

– Sajnálom azokat, akik későn ébredtek, de 300 fős a klub, a szabályokat betartjuk. Ez már többször előfordult, hogy ki kellett tenni a megtelt táblát, de ez egy szervezőnek öröm – mondja.

Most is zenélsz és évtizedek óta kiszolgálod, szórakoztatod a közönséget. Hogyan látod a színpadról, és hogyan mint szervező a változást?

– Sok minden megváltozott,  elkényelmesedtek az emberek, nehezebben mozdulnak ki. Mint minden klubban itt is van egy törzsközönség és minden korosztály megtalálja a neki tetsző zenét. Ma már sokan otthon, a neten néznek koncertet, de azt látom, hogy az élő zenére igény van, és a fiatalok ma is szeretnek bulizni. Vannak kedvencek, példaképek, mint az én tinédzser koromban.