Kezdőlap Érdekesség Befejeződött a szennyvízcsatorna építése Kunhegyesen és Abádszalókon

Befejeződött a szennyvízcsatorna építése Kunhegyesen és Abádszalókon

A  vidéki települések szennyvízkezelése az elsődleges feladatok között szerepel a nemzeti vidékfejlesztési stratégiában. A kormány célja, hogy olyan életszínvonalat biztosítson a falvakban és kisvárosokban, amely vetekszik a nagyvárosok életminőségével. Ezt bizonyítja a két város szennyvízcsatorna beruházása.

A Széchenyi 2020 támogatásával épülő közel 3,5 milliárd forintos beruházás a két település 14 ezer lakosának teszi kényelmesebbé az életét. Ezzel a beruházással Kunhegyesen a jelenlegi 25 százalékról, mintegy 95 százalékra, Abádszalókon a mostani 45 százalékról 91 százalékra növekszik a szennyvízcsatorna-lefedettség.

A kivitelezési munkák 2013 nyarán kezdődtek, a szennyvízcsatorna-hálózat építését a kivitelezők készre jelentették, a műszaki átadás-átvétel befejeződött. A szennyvíztisztitó-telep kivitelezése 2015 nyarára várható.

2014. augusztus 1-jét követően a két település gravitációs szakaszain elkezdődtek a rákötések, amely jelenleg is folyamatban van.

A beruházás teljes befejezését követően nő a szennyvíztisztító-telep teljesítménye, és javul a Tisza vízminőség védelme. A települések szennyvíz csatornázottsága magasabb szintre emelkedik, és a csatornázott lakóingatlanok komfortosabbá válnak.

A projektgazda Abádszalók-Kunhegyes Közös Szennyvízkezelő Társulás továbbra is várja a települések Polgármesteri Hivatalaiban a rákötési igényeket.

PANelszfére1