Kezdőlap Széchenyi Bekapcsolódik a kerékpárút a Tisza-parti sétányba

Bekapcsolódik a kerékpárút a Tisza-parti sétányba

A több mint félmilliárd forint összköltségű „Két kerékre Szolnok!” projekt keretében városszerte folynak a kerékpárút építési fejlesztések. Szintén zajlanak- bruttó 300 millió forintból – az út- és járdafelújítási munkák a városban.

Idáig a Szántó körúton, a Boldog Sándor István úton, a Szapáry úton, a Baross úton történt meg a kerékpárút kialakítása, jelenleg a Szapáry úton dolgoznak a munkások, és a Karinthy és a Kertész utcában is elkezdődött a kerékpárút felújítása. Jó ütemben halad a munka a Damjanich úton, ahol a Halászcsárdától a sétányig megújul a járda és kialakítják a kerékpárutat, a sétányon pedig az alsó szakaszra felfestik a kerékpáros közlekedésre utaló jelzéseket, valamint kihelyezik a táblákat.

Fontos tudni, hogy a kihelyezett táblák szerint a sétány egyes szakaszain elkülönül a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedése, azonban vannak olyan részek, melyet közösen használhatnak.

A sétány megnyitásával ismét megközelíthetővé vált a Tisza-part, ezt azért is érdemes hangsúlyozni, mert a tiltó táblák ellenére nagyon sok kutyatulajdonos még mindig a parkban sétáltatja a kutyáját, ahol a gyepen kisgyermekek játszanak.

Nem csak a rengeteg kutyapiszok jelent problémát, az állatok kikaparják a virágokat, dísznövényeket is. Szeretnénk ezúton is felhívni a figyelmet, hogy TILOS az angolparkba, a Rózsakertbe és a Verseghy parkba kutyát bevinni!