Kezdőlap Vezércikk Biztonsági kérdés a tömeges és illegális migráció

Biztonsági kérdés a tömeges és illegális migráció

Október 2-án Magyarország jövőjéről, családunkról, gyermekeinkről döntünk

A  kampány finiséhez érkeztünk – kezdte a megyeházi fórum előtti  sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester, ahol vendég volt Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, és Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő.

img_8956

A kötelező betelepítési kvótáról szóló októberi 2-ai népszavazás kampányában részt vesznek az önkormányzatok, hangsúlyozta a Megyei Jogú Városok Szövetségének álláspontját is. Minden településnek érdeke a biztonság, és ahogyan a polgármester mondta: a tét nem kicsi. Szalay Ferenc hozzátette, nem arról van szó, hogy a háború elől menekülteken ne segítsünk, de ellenőrizetlenül a magyar határt nem lépheti át senki.

Bakondi György a sajtótájékoztatón majd a fórumon is kiemelte, hogy a kormány már 2016 tavasza óta biztonsági kérdésként kezeli a tömeges és illegális migrációt. Becslések szerint másfél millió tisztázatlan identitású illegális migráns jutott be Európa szívébe, amely nagy biztonsági kockázatot jelent – mondta a főtanácsadó. Hangsúlyozta, hogy az október 2-ai népszavazás egy  pártok feletti véleménynyilvánítás eszköze kell hogy legyen, hiszen nemzeti kérdésben döntünk.

Európa belbiztonsági helyzete folyamatosan romlik, Törökországban 3 millió migráns él,  a görögországi helyzet egyre feszültebb, itt 65 ezer regisztrált menekült tartózkodik, több sziget tele van, Leszboszon épp a napokban demonstráltak. Szólt arról, hogy egyre több európai ország védekezik az érkező migránsáradattal szemben, hiszen több ország erősítette meg határvédelmét kerítéssel.

Bakondi György kiemelte, komoly a tétje a lakosság véleménynyilvánításának, hiszen a magyar emberek jövőjéről van szó. Ha az Európai Unió és a magyarok jövőjét hosszú távon meghatározó kérdésben politikai döntés fog születni, ez ellen a leghatékonyabban politikai eszközökkel lehet harcolni, és a népszavazásnál szélesebb körű, demokratikusabb felhatalmazást nem kaphat egy ország kormánya – mondta.

img_8971

Adatként elhangzott, hogy eddig 104 országból 400 ezer menekült érkezett Európába. Magyarországon tavaly 500, ebben az évben eddig 300 menekült kapott politikai menedékjogot. 300-an haltak meg az elmúlt másfél évben terrorcselekményben.

Előadásában szólt arról, hogy olyan jogszabály megalkotása zajlik az Európai Unióban, amely valamennyi tagállamot érint, és az érkezők automatikus szétosztást jelentené. Veszélyt jelent az is, hogy jelentős számú migránst akarnak Magyarországra visszaküldeni a németek és a skandináv országok. Erről Bakondi György azt mondta: az ország mindenkit visszafogad, aki bizonyíthatóan elsőként rajtunk keresztül lépett az unió területére, majd a toloncegyezmények alapján visszaszállítják őket az érkező országokba, Koszovóba, Albániába és a többi országba. Viszont akik nem Magyarországon léptek be az unióba, azokat nem áll módunkban visszafogadni – mondta.

Bene Ildikó kérte, hogy vegyük komolyan a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazást,  nemzeti sorskérdésről van szó. Az ismeretek birtokában mindenki tud döntést hozni, szavazzanak nemmel, éljen a lehetőséggel október 2-án, Magyarországról, településünkről van szó, benne családunk és gyermekeink életéről.

 

img_8961