Kezdőlap Széchenyi Egységesen kezelik a városrészt képviselőink

Egységesen kezelik a városrészt képviselőink

 

A Széchenyi-városrész három önkormányzati képviselője már többször hangsúlyozta, hogy nincsenek választókerületi határok, “egészként” kezelik a körzeteiket. A napokban  a lakók is meggyőződhettek erről, hiszen egy közös bejáráson vettek részt, melyről most  Rehó Jánost kérdeztük.

 – Két képviselőtársával, Kormosné Szombati Mártával és Tasnádi Zoltánnal körbejárták a Széchenyi-városrészt, melyen részt vett Fejér Andor alpolgármester és a városüzemeltetési osztály vezetői is.

– Egységesen tekintünk a városrészre, sűrűn beszélünk és tájékoztatjuk egymást. Most a tavaszi munkálatokat néztük meg, és azt, hol szükséges még járda- és útfelújítás. Szükség van a játszóterek karbantartására, illetve a parkok rendbetételére is. A Levendula Gyógyszertár előtti park felújítását is tervezzük.

–  Beszéljünk most az Ön körzetéről. Milyen tervei vannak?

– A napokban kerülnek kihelyezésre az utcabútorok. Az Aranyi Sándor utcában és a Hild Viktor utcában fedett kiülőket, a Lovas István útra pedig padokat helyezünk ki. A fiatalok kérése teljesül azzal, hogy az extrém pálya 1.200.000 Ft-ból megújul, új tartószerkezettel és pályaelemekkel bővül, a műfüves pálya pedig 4 db kaput kap. A Szent-Györgyi Albert Általános Iskola előtti buszforduló teljes felújítást kapott. Meg kell oldani a kutyasétáltatás problémáját is, de a felújított parkjainkból ki kell tiltani az ebeket.

 Milyen problémákkal keresik fel az itt élők? Sikerül-e orvosolni ezeket?

Széchenyi-városrész ünnepségi koszorúzásán
Széchenyi-városrész ünnepségi koszorúzásán

– Sokan személyes problémákkal keresnek, amire keressük közösen a megoldást. Az Aranyi Sándor utcából például többen kérték, hogy a négyemeletes előtti hurokutat újítsuk fel, ez most a Modern Városok Program keretében megvalósul. Egyre többen mondják el pozitív véleményüket is a városrészben történt fejlesztésekről. Ezek a visszajelzések jóleső érzéssel töltenek el, mert jó hallani, hogy az itt élők többsége elégedett a fejlesztésekkel, a munkánkkal.