Kezdőlap Sport Elkezdődött a magyar férfi kosárlabda bajnokság

Elkezdődött a magyar férfi kosárlabda bajnokság

 

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke, a város polgármestere és Sztojan Ivkovics, a válogatott szövetségi kapitánya, az Olaj vezetőedzője tartott közös sajtótájékoztatót a bajnokság kezdése előtt, ahol szóltak az elvárásokról, a válogatott sikeres szerepléséről, a körcsarnok felújításáról.

A  klub célja és elvárása a bajnoki cím és a Magyar-kupa megszerzése. Emellett mindent megtesznek azért, hogy jól szerepeljen a csapat a Bajnokok Ligájában .

Szolnokon továbbra is a legnépszerűbb sportág a kosárlabda – fogalmazott Szalay Ferenc -, éppen ezért fontos, hogy olyan példaképek nőjenek ki, akik miatt egyre többen megszeretik olajfoto1a sportágat, hiszen a cél a jövőben az, hogy egyre kevesebb honosított játékosunk legyen, illetve ne külföldről kelljen játékosokat szerződtetni. Hozzátette: magasabb színvonalú bajnokság külföldiek nélkül ma még nem működne, de néhány éven belül csökkenteni lehet a számukat, hiszen nagy hangsúlyt helyez a klub az utánpótlás nevelésére.

Az edző feladata és felelőssége, hogy mennyit van pályán a magyar játékos, és szeretné, ha a jövőben elfelejtődne a cserejátékos kifejezés, helyette a rotáció lépne be. Öröm és büszkeség, hogy az Olaj játékosai viszik a Tisza-parti város hírnevét – mondta a város első embere.

Sztojan Ivkovics arról beszélt, hogy Szolnok képviseli a legmagasabb szintet, ahogy fogalmazott: Szolnok, a zászlós hajója a magyar kosárlabdának. És abban,  hogy a válogatott  kijutott az Európa-bajnokságra nagy szerepe van az Olaj játékosainak. A cél, hogy a Bajnokok Ligájában is a lehető legjobban teljesítsenek.

Fontos bejelentése volt a sajtótájékoztatónak, hogy hamarosan kezdődik TAO-forrásból a csarnok légkondicionáló berendezésének cseréje. A beruházás 40 millió forint.