Kezdőlap Széchenyi Elmúlt egy év

Elmúlt egy év

Rehó János, a Széchenyi-városrész 3. számú választókerület önkormányzati képviselője folyamatosan járja, nemcsak a kerületének, hanem az egész lakótelep utcáit.  A Facebook látogatók pedig folyamatos tájékoztatást kapnak a városrész képviselőitől, akik folyamatos, napi kapcsolatban is vannak, a “Széchenyi lakótelepi fórum” oldalán.

– Ismerte a lakótelepet, hiszen régóta itt él családjával. A választások óta eltelt egy év alatt közelebb került az emberekhez is?

Megválasztásom óta folyamatosan tartok a Széchenyi gimnáziumban, fogadóórákat, de a lakótelep két képviselőjével a városrész különböző területein, a köztereken is vártuk az embereket. Azt gondolom, hogy ez jó kezdeményezés volt, hiszen akik nem akarnak eljönni vagy nincs idejük fogadóórára járni, azok egyszerűen megálltak pár perce az után, és elmondták mit gondolnak a munkánkról. Hasznosnak tartom a lakossági fórumokat is, de ide szintén kevesen jutnak el elfoglaltságuk miatt, vagy egyszerűen közömbösek a lakótelep élete iránt.

Képviselői munkám során sokkal több emberrel kerültem kapcsolatba, de azt hiszem szerencsés vagyok, hiszen a munkahelyemen, az iskolán keresztül szintén sok itt élőt ismerek.

– Ahhoz, hogy a beérkezett panaszok, kérések teljesítve legyenek, a kapcsolatokat ki kellett építeni.

Az elhangzott kérdéseket, kéréseket, javaslatokat továbbítom a polgármesteri hivatal felé írásban vagy szóban. Azt gondolom, sikerült a kapcsolatokat kiépíteni nem csak a városházán dolgozókkal, hanem a körzeti megbízottal, a polgárőrséggel, az egyházi vezetőkkel.

– Befejeződött a lakótelep több mint 1,4 milliárd forintos fejlesztése, ez természetesen az Ön körzetét is érintette. (Ezek: Hild, Lovas,  Aranyi, Zöldfa, Fogoly, Csóka, Vadász, Varjú, Pipacs, Pillangó, Hanszely Pál, Sárkány és Fakopács utcák.)

Igen, kiemelt figyelemmel kísérem a választókerületemben történő felújításokat, a park karbantartását, természetesen itt is megújultak az utak. Közreműködtem abban, hogy lecseréljék a régi padokat, fákat ültettek, új hulladéktárolók kerültek kihelyezésre. Megszerették a fiatalok a street work ou pályát, és sokan kedvelik az ingyenes lakossági gimnasztikát a Piros iskolában. Az itt élők kérése volt, hogy hozzunk létre helyi polgárőrcsoportot, ami a közbiztonság miatt fontos hiszen nagymértékben erősíti a szubjektív biztonságérzetet a lakosság körében.

A helyi körzeti megbízottak  munkáját megpróbáltam segíteni számítástechnikai eszközökkel, és a hitélet megerősítéséért is próbáltam tenni. Azt gondolom, hogy történelmi pillanatot élhetnek meg a városrész katolikus hívei ,hiszen katolikus szentmiséken vehetnek részt már a lakótelepen is.

– Dióhéjban felsorolja, melyek azok a munkák, amelyek a tervek között szerepelnek?

Az új parkok és a közterek biztonsága érdekében parkőrök szükségesek a lakótelepre. A piacot is korszerűsíteni kell, szeretném, ha lenne a városrésznek egy komfortos fedett piaca. Sok a gyermek, de az idős ember is a városrészben, a közlekedésük biztonságát szolgálnák a jelzőlámpák. Új utcanév-táblák szükségesek, de biztos vagyok abban, hogy mindenki várna már egy tanuszodát is.

Ezekért a feladatokért dolgozunk tovább együtt, és bízom abban, hogy az itt élők továbbra is pozitívan tekintenek a városrész fejlődésére.

rehóhozfoto