Kezdőlap Sport Ezüst az országos diákolimpián

Ezüst az országos diákolimpián

A Széchenyi István Gimnázium fiú kosárlabdacsapata ezüstéremmel jött haza Nyíregyházáról, ahol a labdajátékok országos diákolimpiáját tartották. Honti Viktor évek óta nevelőedzője az 1998-2001-es születésű tanulóknak. Örülnek a sikernek, büszke az iskola, de akkor ott, ez nem volt ilyen egyszerű.

– A döntőt a körmendi Kölcsey gimnázium diákjaival játszottuk, akikkel a csoportmérkőzésen már találkoztunk és győztünk. Sajnos nekünk megsérült a legjobb játékosunk Rudner Gábor, így nélküle léptünk pályára. A fiúk mögött kemény meccsek voltak, a végjátékban fejben elfáradtunk és négy ponttal győzött a Körmend. Igen, akkor az edző is ideges, hiszen mi uraltuk a mérkőzést, de büszke vagyok a srácokra.  A vereséget akkor kudarcként élték meg, csalódottak voltak, de tudtam, és mondtam is nekik, hogy egy-két nap után ezt felváltja az öröm és a büszkeség – mondta lapunknak az edző.

A dobogó második foka a legjobb helyezés a csapat és az iskola életében. Az eredmény a srácok továbbtanulásánál pluszpontot jelent, a sportpályafutásukban pedig egyfajta presztízs. Az ezüstérmes csapat három játékosa már az Olaj KK csapatában kerettag: Rudner Gábor, Csák Bence és  Frikker Marcell.