Kezdőlap Széchenyi Fiatal vállalkozók a Széchenyin

Fiatal vállalkozók a Széchenyin

Taupert Szilvia diplomás optometrista, kontaktológus, 2014 szeptemberében nyitotta meg a Széchenyi Optikát. Ahogy mondja, ő sem számított ekkora sikerre, nem gondolta, hogy ilyen gyorsan beindul a vállalkozás. De mi kell a sikerhez, mire kell figyelni?  Erről beszélgettünk.

szilvifoto

– Úgy gondoltam, élnek itt annyian, hogy érdemes ezzel foglalkozni. A vártnál is jobban indultunk, hiszen már az első napon sokan jöttek be hozzánk. Az elmúlt hónapokban mindent megtettünk azért, hogy ez így is maradjon. Azon vagyunk, hogy a vásárlóink ne csak egy alkalommal keressenek bennünket, hanem legyenek visszajárók. Ha probléma van, kérdés merül fel, akkor is nézzenek be hozzánk.

– Az emberek mennyire figyelnek szemük egészségére, jönnek-e azonnal, ha baj van?

– Egyre többen nem csak szemüveget íratni jönnek be, hanem azért, hogy kiszűrjük, van-e szembetegsége. Ma már korábban kezdődnek a problémák az UV-sugárzás miatt, de manapság a számítógép előtt is sokat ülünk. Olyan korban élünk, amikor az emberek az egyre közelebbi dolgokat nézik, és a közeli tevékenység a szemünket nagyon megterheli. Figyeljünk arra, hogy nézzünk távolba is, ez pihenteti a szemet – mondja a szakember.

– Az üzlet ízlésesen berendezett, az utcán virágláda, folyamatosan jönnek a vásárlók. Van idő jótékonykodásra is, ami a mai világban nem mindennapos.

– Több vásárlónknál is láttuk, hogy szüksége van szemüvegre, de nem engedheti meg magának, hogy jó minőséget vásároljon. Vannak régi szemüvegkereteink, nehezebben eladható fazonok, de jó minőségűek. Gondoltuk megpróbálunk segíteni. A Máltai Szeretetszolgálatot kértük meg, mondják meg, kik az igazán rászorultak. Négy embernek megvizsgáltuk a szemét, már meg is kapták a szemüvegeket. Anyagilag a szolgálat is támogatta a jótékonykodást. Most a gyermekvárost is megkerestük, hiszen vannak gyermekeknek való keretek is, amit ingyen odaadunk, ha szükség lesz rá.

Zárásként Szilvia elmondta, nem bánta meg, hogy üzletasszony lett, szereti a munkáját, jó az emberekkel foglalkozni, és elégedett a lakóteleppel, hiszen olyan, mint egy kisváros.

optikus foto