Kezdőlap Széchenyi Folyamatosan alakul a városrész képe

Folyamatosan alakul a városrész képe

A megemlékezések, a koszorúzások városrészünkben a kopjafánál történnek. Így volt ez most is a Város Napján, ahol Rehó János ünnepi köszöntőjét hallgattuk. – Szolnok azzá lesz, amivé közösen tesszük, s én úgy látom, sikeres művészeinkkel, sportolóinkkal, valamennyi szolnokival együtt egy otthonos, szerethető várost építünk. Szolnokivá az tesz minket, ahogyan közösségként cselekszünk,  közösen éljük meg örömeinket, egymást segítjük bánatunkban – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Rehó Jánostól egy rövid visszatekintést kértünk, mi történt a nyáron, milyen fejlesztésekre számíthatunk a városrészben.

– Mindenki örömére működik a jelzőlámpa a Széchenyi körúton, és örömmel mondhatom, hogy még három zebránál telepítenek lámpát. A Karczag László út és Aranyi Sándor út között az orvosi rendelőnél, a Szent-Györgyi Általános Iskolánál és a gyermekvárosnál. Az első kettő megvalósítását még erre az évre tervezi az önkormányzat.

Többen megállítottak a nyáron azzal, hogy szépek, rendezettek a parkok a lakótelepen. Ennek oka, hogy a fűnyírás rendben volt, illetve működik az öntözőrendszer mindhárom parkban.

Szeretném felhívni a kutyatartók figyelmét, hogy a rendőrség már nem figyelmeztet, hanem bünteti azokat, akik a parkokba viszik a kutyát. Figyeljünk egymásra, mi is azon dolgozunk, hogy mindenki életkörülményét kényelmesebbé, jobbá tegyük.

Pályázott a város és a Szolnoki Tankerület, így januárban kezdődik a Széchenyi körúti Általános Iskola felújítása. Szigetelés, nyílászárók cseréje történik, napelemet helyeznek el, ami energiatakarékossággal párosul. Az évnyitón az igazgató a szülők türelmét és megértését kérte, hiszen nálunk korábban vége lesz a tanévnek, de a tananyagot megkapják a gyerekek úgy, hogy rövidebbek lesznek a szünetek, lesznek órák hétvégén, és az őszi szünetünk is rövidebb lesz. Így szeptemberben szinte egy új iskolában kezdhetünk.

Amit szintén régóta vár mindenki az a piac felújítása. Fedett piacunk lesz hamarosan.

Mindenki láthatja, hogy változik a városrész képe, hiszen a Kaurit megvásárolta a Zagyva Cukrászda, most alakítják át az épületet, társasház épül a Hild Viktor út végén, és a postával szemben pedig egy reggelizőt alakítanak ki. Az Aranyi Sándor végén is épül egy többemeletes épület, oda pedig az Éva Virág költözik át.

Szót kell ejtenünk a parkolók számának növeléséről is, hiszen sokan keresnek a témában engem és a képviselőtársaimat is. A legkisebb zöldterület csökkentésével szeretnénk ezt megoldani, a szakemberek a Hild Viktor út elején bővítik a parkolóhelyek számát hamarosan.

– Azért sikerült kicsit kiszakadni és elfelejteni a városrész ügyes-bajos dolgait?

 A négy, öt és kilencéves gyermekünk mellett minden szabad percet kihasználunk. Nyaranta sikerül hazamenni Gyimesbükkre, ahol ilyenkor kaszálunk, szénát gyűjtünk, ami nem csak a magas hegyek miatt nehéz, hanem reggel 5 fok van, délután pedig 35. Vagyis a nyár folyamatosan aktív munkával telik nálunk.