Kezdőlap Széchenyi Hárompontos a kosárpályán, “3 pont” a zebrán

Hárompontos a kosárpályán, “3 pont” a zebrán

“3 pontos” bringás szabályra hívta fel a figyelmet a Szolnoki Városi Baleset-megelőzési Bizottság közösen a diákokkal és a szolnoki Olaj két kosarasának segítségével. A bemutatót a Széchenyi körúton tartották az Aranyi Sándor utcai zebránál. Kosárlabdában a hárompontos dobáshoz sok-sok gyakorlás szükséges, míg a közlekedésben a “3 pontos” szabály a következő: megállsz – szétnézel, és ha semmi nem jön, áttolod a kerékpárt!

Ecseki-Kolonics Eufrozina r.százados, a bizottság titkára elmondta, nagyon fontosnak tartják a megelőző kampányt, amelyben részt vettek a Széchenyi körúti Általános Iskola sporttagozatos tanulói és a Szolnoki Olaj KK két játékosa, Eilingsfeld János és Hajdú Márton. A bemutatón ott volt Rezák László a csapat volt edzője, és dr. Pataki Mihály, a Tiszaparti Gimnáziumi volt igazgatója, aki maga is kosárlabdázott.

A programról Ecseki-Kolonics Eufrozina a következőket mondta:

– A Széchenyi-városrészben több iskola is van, a gyalogátkelőhelyeket a gyerekek naponta használják, fontos tudniuk a szabályokat. Itt, a Széchenyi körúton több baleset is történt, a zebrán gyalogost, kerékpárost ütöttek el. Egyre többen veszik elő a kerékpárjukat és azt gondoltuk, hogy a sportolókon, és a gyerekeken keresztül juttatjuk el a “3 pontos” szabály fontosságát. Sajnos az a tapasztalat, amely az egész városi közlekedésre jellemző, hogy a gyalogos átkelőhelyen a kerékpárosok nem szállnak le, sőt, sok esetben le sem lassítanak. Célunk az, hogy a gyermekek és a felnőttek figyelmét felhívjuk a gyalogos átkelőhelyeken a biciklivel történő szabályos átkelésre, melyet itt be is mutattak a résztvevők.

Mindezeket a tanulók is megerősítették, akik naponta tapasztalják a “3 pontos” szabály be nem tartását.

A bemutatóban részt vett az egy éve Paksról érkezett Eilingsfeld János, aki elmondta, szívesen jött a gyerekek közé, hiszen nagyon fontos betartani a közlekedési szabályokat.

Harmadik helyen zárta az alapszakaszt az Olaj, az Alba Fehérvár és a Körmend mögött. Az erőcsatárt csapatról és magáról kérdeztük:

– Nagyon jól érzem magam Szolnokon. Az a cél, hogy a csapattal megnyerjük a bajnokságot és bízunk benne, hogy sikerülni fog. Elsődleges az, hogy a középszakaszban minél jobban szerepeljünk. Sajnos a sok utazás és edzés mellett a várost még nem nagyon sikerült megismernem. A beilleszkedés könnyen ment, hiszen sok játékost ismerek a válogatottból. Nyáron egy hosszabb felkészülés lesz a magyar válogatottal,  szeretnénk tisztességesen helyt állni és minél jobban szerepelni az Európa-bajnokságon.