Kezdőlap Szolnok Heteken belül kezdődik az útfejlesztés

Heteken belül kezdődik az útfejlesztés

A határidők nem változtak

M41-kisebb

A Magyar Közlönyben megjelent egy összefoglaló tájékoztató az uniós forrásokból, illetve a saját költségvetésből megvalósuló úthálózat-fejlesztési programról, melyeknek az összes befejezését 2022-re tervezi a kormány. Az útfejlesztések része a Budapest-Szolnok, Abony-Szolnok, Szolnok-Fegyvernek közötti szakasz.

Nem változtak a határidők. A terület átadása megtörtént, heteken belül elindul az M4 gyorsforgalmi út  M0-Cegléd és Cegléd-Szolnok közötti útfejlesztés, a beruházás a tervek szerint 2018 utolsó negyedévében fejeződik be – mondta dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, fejlesztési kormánybiztos Szalay Ferenc polgármesterrel tartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő  az M4-en leállt munkákkal kapcsolatban elmondta: a Szolnok-Fegyvernek közötti szakaszon  jelenleg az építtetőkkel történő egyeztetés és az elszámolás folyamatos. Ennek lezárását követően kezdődhet el a közbeszerzés és a műszaki tartalom meghatározása.

Ezt megerősítette a város polgármestere, Szalay Ferenc: az M4-es Szolnokig tartó szakasza 2018 negyedik negyedévére, a Fegyvernekig tartó szakasz 2019 végéig készül el.

A polgármester elmondta, hogy nem autópálya, hanem négysávos autóút épül. A tervek szerint az építkezés még ebben az évben vagy 2017-ben elkezdődik és 2019 végére készül el. Az M4-es Szolnok és Budapest közötti szakaszának területátadása szeptemberben várható. Az abonyi elkerülő részen gyorsforgalmi út épül, egy meglévő fél autópályát kell két sávval bővíteni – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kitértek arra, hogy az M4 -es Szolnokról keletre haladó szakaszával kapcsolatos tárgyalások, egyeztetések folyamatban vannak, a jelenlegi információk szerint az érintett útszakaszon négysávos út és négysávos híd épül majd.