Kezdőlap Érdekesség Hírek

Hírek

Másfél milliárdból fejleszt az E.ON Szolnokon

2016-ban több fejlesztés várható Szolnokon és a megye egyéb településein: villamosvezetéket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató. A vállalatcsoport a szolnoki üzemében 8134 km hosszú áramvezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 909 km Szolnokon működik. A fejlesztés során 150 millió forintot fordítanak Szolnokra, illetve több mint 1426 millió forintot a megye többi településére. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik arról, hogy a környezetet az eredeti állapotnak megfelelően visszaállítsa. A szolgáltató 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek.

Bölcsődei felvétel

Május 13-ig értesítik a szülőket arról, hogy melyik intézménybe vették fel gyermeküket. Szolnok 7 bölcsődéje csaknem 600 férőhellyel rendelkezik. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ennyi új jelentkezőt fel tudnak venni, hiszen lesznek maradók, akik még nem mennek óvodába. Ugyanakkor a tapasztalatok szerint a GYED-extra bevezetésével egyre több család dönt úgy, hogy még az óvoda megkezdése előtt közösségbe menjen a gyermek. Eddig jellemzően 2 éves kor körül adták bölcsibe a gyerekeket,  ma nem ritka, hogy már az 1-1,5 éves kicsik is teljes csoportokat töltenek meg.

Jóvátételi program

Úgynevezett jóvátételi program keretében elítéltek tették rendbe a Széchenyi Parkerdőben a NEFAG erdei játszóteret. Hatan festették le a kerítést, a játékokat, illetve a padokat. A büntetés-végrehajtási intézetnek már régi a kapcsolata a céggel, hiszen évek óta biztosítja karácsonykor a fenyőfát. Így kézenfekvő volt, hogy a jóvátételi program kapcsán is őket keresik meg.  Az eszközöket és a festéket a NEFAG biztosította. A jóvátételben résztvevő elítéltek mindegyike dolgozik a börtönben, a játszótér felújítását szabadidejükben végzik el, és ezért díjazást sem kapnak.

A megyében egyedülálló vizsgálat

Mindig öröm, ha pozitív dolgok történnek a városrészünkben. Nemrég a Széchenyi Optika tulajdonosa, Taupert Szilvia tartott egy rövid tájékoztatót a megyében elsőként alkalmazandó, egyedülálló szemvizsgálati módszerről. Az eseményen részt vett Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester és a Széchenyi-városrész három önkormányzati képviselője, Kormosné Szombati Márta, Tasnádi Zoltán és Rehó János.

Az eseményen hangsúlyozták, hogy minden olyan fejlesztés fontos, amely az egészségünk érdekében történik. A rejtett fejfájást és rejtett látászavart, a front- és fényérzékenységet is szűrő, úgynevezett polatesztes eljárást egy különleges műszerrel végzik. A vizsgálat a gyorsaság mellett fájdalommentes.

 

rehóképviselőkkel

 

 

 

 

 

 

Sorokban

Április 1-jétől Egedi István ezredes, a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság vezetője lett Szolnok rendőrkapitánya. Papp Károly altábornagy március 31-ei hatállyal  visszavonta Szabó Zoltánnak, a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének a megbízását.

Magyarországon minden századik gyermek autizmussal él. Április 2-án kék színbe öltözött a városháza, a színház épülete, felhívva a figyelmet az autizmus világnapján a betegség problémakörére.

Huszonöt évvel ezelőtt lett először bajnok a Szolnoki Olajbányász kosárlabdacsapata. A szurkolók a jeles jubileumra meghívták az egykori kedvenceket.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából 46-an részesültek állami kitüntetésben és rangos szakmai elismerésben a megyéből, illetve Szolnokról. A kitüntetetteket ünnepségen köszöntötte a kormányhivatal, a megye és a város vezetése.

A tavaszi szünetben a város 5 helyszínén osztottak meleg ételt, mely 1,2 millió forintba került. Az előzetes felmérések alapján 800-an élhettek volna a lehetőséggel, de 400-an vették igénybe az állam és az önkormányzat által biztosított étkeztetést.

Lezárult a Szolgáltató Város Projekt második ciklusa. 2013 és 2016 között több mint 1300 célt tűztek maguk elé a szolnoki szolgáltató cégek azért, hogy még ügyfélbarátabb, még magasabb szintű munkát tudjanak végezni. Ahogyan az projektzáró ünnepségen elhangzott: a szolnokiak 78 százaléka elégedett a megyeszékhely szolgáltatóval.