Kezdőlap Széchenyi Hívjuk őket, ha rendellenességet látunk!

Hívjuk őket, ha rendellenességet látunk!

A városrészt hol gyalog, hol gépkocsival járják. A legfontosabbnak a kapcsolattartást tartják, szeretnék, ha minél többen ismernék őket, és azt, hogy ha probléma van, azonnal jelezzék feléjük.Ivánfi Róbert zászlós és Tóth Róbert törzsőrmester a Széchenyi-városrész körzeti megbízottja. Irodájukban, a Malom úton beszélgettünk.

ujrendor840

Ivánfi Róbert 2010 januárja óta”káembés”a lakótelepen, előtte járőr volt. Azt mondja, a rendőrségi jelenlét és megelőzési tevékenység mellett szükséges, hogy az emberek is mindent megtegyenek saját értékeik megóvása érdekében. Sokan még mindig jóhiszeműek és abban bíznak, hogy őket nem érheti baj. Sajnos sok a lezáratlan kerékpár, a be nem zárt ajtó, pedig odafigyeléssel megelőzhetőek lennének a lopások, betörések.

– Sok a panasz a Karczag László úton, ahol a dohánybolt éjfélig van nyitva. Milyen sűrűn hívjákÖnöket oda?

– Nem annyit, amennyit kellene – mondja Ivánfi Róbert. Többször beszéltünk már a lakókkal, kértük, hogy azonnal hívjanak bennünket, amikor zavaró eseményt, gyanúsan viselkedő személyt észlelnek.  Legtöbbször egymás között  beszélik meg a felmerülő problémát, illetve arról levelet írnak valakinek. Ettől függetlenül rendszeresen járőrözünk gyalogosan a környéken és jogsértés esetén intézkedünk.

– Régen havonta kétszer volt fogadóóra, most ez havi egy alkalom.

– Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatta, hogy nincs igény a fogadóórára. A lakók jobban preferálják a telefonos bejelentést a központi segélyhívókra vagy az ismert mobilszámunkon keresnek meg minket.

Tóth Róbert  újkmb-s, hiszen augusztus 1-jétől van  Ivánfi zászlós mellett. 2010-ben szerelt át a honvédségtől, ahogy fogalmaz: úgy gondoltam szélesebbek a lehetőségek, nagyobb a kihívás, ezért váltottam.

– Itt adott a terület, egyre jobban megismerjük a lakókat, a helyi problémákat és igyekszünk jó kapcsolatokat kialakítani az intézményekkel is. Az emberek sokszor megállítanak bennünket, beszélgetünk. Nagyon fontosnak tartom az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzését, ennek érdekében felkeressük őket, elmondjuk mire vigyázzanak, hogyan lehet megelőzni a bajt.

 

A körzeti megbízottak a Malom út 14. szám alatti irodájukban, minden hónap első szerdáján

17-18 óra között várják a bejelentéseket. Telefonszámuk: 36/30-3838010.