Kezdőlap Szolnok Jó szívvel emlékezik Szolnokra

Jó szívvel emlékezik Szolnokra

Paksy Tímeával, a kilencszeres világbajnok és tízszeres Európa-bajnok kajakossal egy rendezvényen találkoztam. A KSI kajak-kenu pályán otthonosan és boldogan mozog  a 2015 júniusában született Bettinával.

DSC_0051

– Sokat láttunk Szolnokon. Milyen emlékeid vannak a városról?

– Szerettem Szolnokot, az edzőtábort, magát a várost. A mostani “öregek” mind ott voltak, Kovács Kati, Kozák Danuta, Benedek Dalma és a többiek, jó visszaemlékezni, azóta is többször voltam nálatok. Élhető, fejlődő város.

– Külföldön voltál évekig, 2015 elején hazajöttél.

– Igen, 2012-ben nem kerültem be az olimpiai keretbe, de nem szeretném, ha erre emlékeznének az emberek. A pályafutásomat  sikernek élem meg, pozitív élményeim vannak. Sok jó kajakos van és picik a különbségek. Elmentem, szerettem külföldön dolgozni, jól éreztem magam, de amikor jött a baba, hazajöttem.

– Otthon vagy a kislányoddal. Tízéves korod óta folyamatosan a vízen vagy. Nehéz víz és versenyek nélkül?

– Ez egy újabb kihívás, de nagyon élvezem az anyaságot. Ha hiányzik a víz, lejövök ide a pályára. Nagyon sokat versenyeztem, az nem hiányzik. Az életem azon szakasza lezárult, boldog vagyok, nincs bennem hiányérzet. Itt maradtam a vízparton, hiszen a párom Oláh Tamás, kenuedző. Akit egyszer beszippant a sport, csak abban a közegben érzi jól magát.

– Tervezed a jövőt?

– Még egy baba. De ahogy az élet adja. Edzői papírom van, a Szolnoki Főiskolán közgazdász diplomát szereztem, nem féltem magam.