Kezdőlap Szolnok Megújul a főiskola volt épülete

Megújul a főiskola volt épülete

Az Ady Endre úti főiskola egykori épülete hazai és uniós forrásból újul meg. A közel egymilliárd forintos beruházás befejeztével az épületbe a Szolnoki Járási Hivatal költözik.

A Széchenyi 2020 támogatásával folytatódik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal középületeinek energetikai fejlesztése. A beruházásra 1,2 milliárd forintot fordít a kormányhivatal 5 település 10 helyszínén. Szolnokon négy hivatali épületben történik fejlesztés. Ez érinti az Ostor utcában a kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztályát, a Dózsa György utcában a Szolnoki Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Vetőmag- és Szaporítóanyag-felügyeleti Osztályát, az Ady Endre út 35. szám alatt lévő Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztályát, illetve Szociális és Gyámügyi Osztályát, és végül az Ady Endre út 9. szám alatti épületegyüttest, amely a főiskola épületeként működött, jelenleg üresen áll. Szolnok mellett, még Jászberényben, Törökszentmiklóson, Tiszafüreden és Kunszentmártonban folynak a közeljövőben épületfelújítások.

Az adott helyszíneken épületgépészeti, illetve épületvillamossági felújítás történik, megvalósul a teljes homlokzati, padlásfödém hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és a napelemek beépítése.