Kezdőlap Széchenyi Megújulnak az utak, a járdák és két teret is kap a városrész

Megújulnak az utak, a járdák és két teret is kap a városrész

Hamarosan a munkagépek veszik át a főszerepet a Széchenyi-városrészben, a Zöldház és a Széchenyi Gimnázium felújítását követően kezdődnek a terek, parkok építése, valamint az utcák, járdák aszfaltozása. A városrész történetében rendkívül jelentős a beruházás, Szalay Ferenc polgármester elmondása szerint gyakorlatilag minden utcát érint.

szalaiint2

 

– Az itt élő emberek eddig is nagyon sokat tettek azért, hogy szép, otthonos legyen a lakótelep – mondta a város vezetője. – A közel másfél milliárd forintos beruházással ezen erősíthetünk. Fontos feladatunk lesz, hogy időben egyeztessünk az érintettekkel, levélben, szórólapon, hirdetőtáblákon igyekszünk tájékoztatni mindenkit a konkrét munkáról, arról, hogy mikor, hol jelent átmeneti fennakadást a hétköznapokban a beruházás.

A két említett intézmény mellett megújul a hurokutak többsége, új burkolatot kapnak a járdák, s a parkolókat is felújítják. Két tér is épül, az egyik a Zöldház előtt, míg a másik a Széchenyi körúti iskola szomszédságában. Ám nem csupán az építkezés jelenti a változást.

Nagyon fontosak az utak, járdák, terek és parkok, de az itt élők minden bizonnyal örömmel fogadják, hogy térfigyelő kamerahálózatunkat itt a Széchenyin bővítjük, s ezzel is erősítjük a közbiztonságot. Ez a lakótelepen meglévő rendőri körzeti megbízotti irodával egyetemben elvárásaink szerint érezhető pozitív változást fog majd hozni.

Az építkezések nem csupán a Széchenyi-városrészben jellemzőek, Szolnok számos pontján útépítés, aszfaltozás okoz átmenetileg forgalmi akadályt.

– Az útépítési programunk valóban sok felújítást hoz, emellett még gőzerővel zajlik a kerékpárút építése, az Agóra építése és az előtte lévő tér burkolása. Sokan örülnek a Csokonai út rekonstrukciójának, a Gerle út, a Kacsa út, a Debreceni út aszfaltozásának, a Móra úti rendelő és a Jósika úti bölcsőde felújításának, a Puskás Tivadar úti járdák kijavításának. De még sorolhatnám mindazt a számtalan fejlesztést, melyen most dolgoznak a munkatársaink.

Az év egyik legnagyobb beruházása Szolnokon a belvárost védő gát megerősítése volt. A különösen szép sétánnyal együttesen egy igazi ékszerdobozzal gazdagodott a város.

– Sokan biztosan emlékeznek a Tisza ezredfordulós hatalmas áradásaira. Ezt az egy gátszakaszt még nem magasítottuk meg, így ez egy nagyon fontos munka volt. Gyönyörű a sétány, a park, lelátóként is használható lépcsősorokat építettünk a Tisza Szállónál és a Tiszaparti Gimnáziumnál, kerékpárúttal bővítettük a sétányt. Valóban büszke lehet rá minden szolnoki.

A sok szépség mellett talán az egyik legfontosabb fejlesztés is elkezdődhetett végre. Már dolgoznak a gépek az autópálya szolnoki elkerülőjén.

– Aligha kell ecsetelnem, mennyire fontos Szolnok, de az egész megye gazdaságának az M4-es autópálya. Már gőzerővel dolgoznak a szolnoki elkerülőn, ez az egyik legbonyolultabb szakasz, hiszen több híd, kisebb-nagyobb átkelő, valamint csomópontok tartoznak hozzá. Ez gazdasági szempontból is kiemelt fejlesztés, hiszen az autópálya talán a legnagyobb iparvonzó tényező. (pe)

(Foto: M. J.)