Kezdőlap Széchenyi Megújult a városrész

Megújult a városrész

Megvalósult az Európai Uniós támogatottságú, másfél milliárd forintos fejlesztés a Széchenyi-városrészben.  A záróünnepséget a szintén ebből a pályázatból felújított Zöldházban tartották, ahol szülők és gyermekek is részt vettek, hiszen kiosztásra kerültek a “Kedvenc városrészem, a Széchenyi” rajzpályázatának díjai is.

Szalay Ferenc, a város polgármestere, a “Széchenyi-lakótelepért” Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a lakótelep életében ekkora fejlesztés még nem valósult meg, és kérte a városrész lakóit, hogy óvják, védjék a városrész értékeit.

web3

 

Az 1.422.140.541 forintos pályázati pénzből a Széchenyi Gimnáziumban kívül-belül végeztek felújításokat,  a Zöldházban a hőszigetelés és akadálymentesítés mellett, a belső terek is új funkciót kaptak. A meglévő tornatermet multifunkciós teremmé alakították. A felújított parkolók mellett 166 új parkolási lehetőséget teremtettek. A hurokutak és járdák 70 százaléka szépült meg a pályázati pénzből.

Megváltoztatja a városrész képét a kialakított két közösségi tér. A Zöldház, illetve a Piros iskola előtti parkban padokat, virágokat helyeztek ki, 160 fát és cserjét ültettek el,  új padok kerültek ki az utcákba, parkokba. A gyermekek örömére felújították a Széchenyi Körúti Általános Iskola előtti kosár- és focipályát is.

Élhetőbb, szebb lett a több mint húszezer embernek otthont adó Széchenyi-városrész.

A Privát Trans Kft., mint konzorciumi partner által megvalósított Széchenyi körút melletti telephelyfejlesztés a városrészben elérhető műszaki szolgáltatások palettáját és minőségi színvonalát bővíti.

Programalap keretében a lakótelepen működő civil szervezetek bevonásával “mini-projektek” formájában „Miénk ez a városrész!”  címmel közösségépítést és a szabadidő hasznos eltöltését segítő, az akcióterületi lokálpatriotizmust erősítő akciók, rendezvények kerültek megvalósításra, míg “Zöld re-generáció” címmel – az integrált településfejlesztési tevékenységekhez kapcsolódóan városrész szépítő akciók valósultak meg, amely eredménye egy rendezettebb, élhetőbb, szebb városrész.

A regionális operatív programokból támogatott projektek támogatása növeléséről szóló kormányhatározat 49.862.599,-Ft költségnövekményt hagyott jóvá, melynek köszönhetően Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának a hurokutak kivitelezési munkáihoz nem kellett önerőt biztosítania. További információt a www.szolnok.hu és a www.szvf.hu honlapokon olvashatnak.

A rendezvényen részt vett a városrész önkormányzati képviselője Kormosné Szombati Márta és Tasnádi Zoltán. A gyermekek rajzait megtekinthetik a Zöldház tornatermében. (Több fotót láthatnak a Szolnok-Panel Facebook oldalán.)

web2web5web6

 

web4