Kezdőlap Széchenyi “Nem csak beszélünk a közbiztonságról, hanem teszünk is érte!”

“Nem csak beszélünk a közbiztonságról, hanem teszünk is érte!”

Három órán belül elfogták a két tettest, a kár több százezer forint is lehet, amit az elkövetőknek ki kell fizetniük.

Szalay Ferenc polgármester a sajtó munkatársai előtt köszönte meg a két rendőrnek – Kocsi Vendelnek és Palotai Károlynak – a gyors és hatékony intézkedést. A hétvégén, a Piros iskolánál, a felújítás előtt álló teret körbekerítő fémkerítéseket tették tönkre, majd lakossági bejelentésre pár óra alatt el is fogták a tetteseket.

A polgármester elmondta, hogy az utóbbi években kevesebb a városban a bűncselekmények száma és hatékonyabb lett a felderítés. Ezt szolgálja a városban kihelyezett 22 térfigyelő kamera, melyhez újabb 44-re pályázott az önkormányzat. A temető környékére pedig a napokban építették ki a térfigyelő rendszert. Nem csak beszélünk a közbiztonságról, hanem teszünk is érte – hangsúlyozta a város első embere.

Az utóbbi hónapokban több rongálás, garázdaság történt a városban, a tetteseket 1-2 nap, de akár pár óra alatt sikerült elfogni. A rendőrség munkáját nagyban segítik a polgárőrök és a parkőrök. Szalay Ferenc  szeretné, ha a minden szolnoki  biztonságban érezné magát. A városban 11 körzeti megbízott dolgozik, több helyen működik az iroda, és a közeljövőben a Bajcsy-Zsilinszky úton is megnyílik a körzeti megbízott irodája.

Amíg a nyomozás folyik, a Piros iskola előtti garázdaság elkövetőinek kilétét nem hozzák nyilvánosságra.