Kezdőlap Szolnok Nem ellenségek, hanem ellenfelek vagyunk – ahogy a sportban

Nem ellenségek, hanem ellenfelek vagyunk – ahogy a sportban

Kevés olyan ember van Szolnokon, aki ne tudná, ki is Rezák László. A kosársport szerelmesei a mai napig emlegetik azt az 1991-es napot, amikor vezetésével bajnok lett az Olaj. Jól ismerik a tiszapartis tanulók és az ő szüleik, hiszen az iskolában tanította a testnevelést. Januárban pedig megnyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást a 6. választókerületben 612 szavazattal, ahol a Fidesz-KDNP színeiben indult, és több mint kétszáz vokssal előzte meg a független jelöltet.

Én, nem sok közös vonást látok egy kosaras edző munkája és egy politikus munkája között. Mi vitte rá, hogy képviselő legyen? – kérdeztem.

Rezák foto

 Az életben gyakran előfordul, hogy az ember előtt bezáródik egy ajtó, de kinyílik egy másik. Velem is ez történt. 2015 szeptemberétől már nem tanítok, és ezek után keresett meg Szalay Ferenc polgármester, hogy induljak el az időközi választáson, mivel Dr. Nemes András képviselő lemondott. Elvállaltam a felkérést, és a szavazók bizalma révén nyertem. Két fontos tényező volt az életemben, a kosárlabda és a tanítás. Mindig az emberekért, a közösségekért dolgoztam és a képviselői munkában is ezt a tevékenységet találtam meg.

 Azért a politikában vannak kemény csaták, odamondogatások.

 – Igen vannak, voltak és lesznek is, de ezt is sportosan felvállalom. Mint a sportban, nem ellenségek, hanem ellenfelek vagyunk.

 Kocsoros, Kertváros, Szandaszőlős és Alcsisziget a választókörzete. Melyek azok a legfontosabb feladatok, amelyeket meg kell oldani a közeljövőben?

 – Alcsiban elkezdődött a csatornázás, amire már régóta várnak az ott élők. A tervben szerepel egy kerékpárút megépítése, de az utak minősége is hagy kívánni valót maga után. Már bejártam a városrészeket, magam is meggyőződtem egy-két dologról. Például több helyen kell a közvilágításon javítani.

Ismeri is a környéket, hiszen ott élnek.

 – Igen, 1991 óta a Kertvárosban élünk, jól ismerem az itt élőket, tudok a problémákról. Már az elmúlt hónapban is sokan felkerestek. Több idős embernek, a kerékpárosoknak, a kismamáknak problémát okoz például a Debreceni úton a buszmegállókhoz való feljutás, de ugyanez a helyzet a bevásárló központhoz levezető lépcsősoron is. Megoldásra vár, hogy babakocsival, kerékpárral is lehessen közlekedni.

Szeretném, ha erősödne a polgárőrség a Kertvárosban, és már kialakulóban van a körzeti megbízott irodája is. Azt gondolom a biztonságérzet növelését szolgáljuk ezzel. De bővül az idősek otthona, a zebráknál fényprizmát szeretnénk kihelyeztetni, Kocsoroson pedig a belvízelvezetés, illetve a járda- és kerékpárút kiépítése a legfontosabb tennivaló.

Szeretnék foglalkozni az emberekkel, terveim már vannak, össze kell hozni az itt élőket, jó kis közösségeket kialakítani.

Nem szakadt el a sporttól, hiszen a Magyar Kosárlabda Szövetségben dolgozik.

 – Igen, a kosárlabda továbbra is a „ szerelmem”, dolgozom a „Dobd a kosárba” program vezetőjeként, és tagja vagyok az utánpótlás szakmai bizottságának.