Kezdőlap Széchenyi Nyár utáni beszélgetések a képviselőkkel

Nyár utáni beszélgetések a képviselőkkel

– Örvendetes, hogy egyre több azoknak az embereknek a száma, akik segítő szándékkal, ötletekkel keresnek fel, és élvezik a városrészben történő fejlesztéseket – kezdte a beszélgetést Kormosné Szombati Márta.

Elmondta, hogy vannak rongálások, éppen ezért öröm, hogy a városrészben megalakult az önkéntesekből álló polgárőrcsoport. Nagyon fontosnak tartja, és azon dolgoznak a képviselőkkel közösen, hogy a Széchenyi-városrésznek legyen parkőre, állandó jelenléte visszaszorítaná az értelmetlen rongálásokat, figyelmeztetné a szemetelőket, a parkban lévő kutyásokat.

– Egy-két hétvégi éjszakát én is kinn töltöttem a polgárőreinkkel, vannak feladatok. Szeretném, ha a kamerás felvételeken látható szabálysértőket köteleznénk a kár helyreállítására, illetve még azt a fajta büntetést javasoltam, hogy a közterületet rongálók vállaljanak  hétvégi felügyeletet, őrzést – folytatta a képviselő.

Kormosné Szombati Mártától megtudtuk, hogy a Zöldház kerítésének műszaki felülvizsgálata folyamatban van, szeretnék felújítani. Tervek között szerepel a kutyás őrzés is, hiszen a Zöldház udvara a jövőben  közösségi térként üzemelne, ahol a sportprogramok mellett egyéb rendezvényeket is lehetne szervezni. Ezzel kapcsolatban az üzemeltető Sportcentrummal felvették a kapcsolatot.

DSCN5285-képv

– Sikeresnek érzem a nyári utcai fogadóórákat. Tetszett az embereknek az, hogy közéjük megyünk, elérhetőek vagyunk. Jöttek ismerősök, ismeretlenek, elmondták a problémákat, ötleteket vagy egyszerűen csak beszélgettünk – ezeket a nyári élményeket már Rehó János mondja.

Szkiba Tibor parókussal és Máthé György esperessel történt eredményes egyeztetés után elindult a görög katolikus templomban a római katolikus szentmisék celebrálása. Sokan nem hittek a sikerben, és csak bízni tudok abban, hogy egyre többen eljönnek vasárnaponként a 16 órakor kezdődő szentmisére, hiszen sok család járatja már katolikus óvodába, iskolába gyermekét. Most itt a lehetőség helyben, nem kell bemenni a városba.

Miért volt fontos ennek a megvalósítása?

– Azért is, mert kántor vagyok, de úgy gondolom, hogy nem lehet úgy élni, hogy csak az anyagi javak a fontosak. Egy húszezres városrészben kialakulhat egy újabb közösség. Nem titok, de a hosszú távú tervek között szerepel egy katolikus templom megépítése is.

Most az önkormányzattól érkezett, valamilyen ügyintézés volt?

– Jöttek a lakók a Hild Viktor utcából, hogy az alsóbb emeleteknél az új lámpatestek bevilágítanak a lakásba és ez zavarja őket. Ezen próbálok segíteni. Tudom, hogy nagy a város, nem tudnak azonnal intézkedni, de bízom benne, hogy hamarosan kicserélik a lámpabúrákat.

Befejeződtek a fejlesztések, megváltozott a városrész képe. Vannak újabb tervek?

– A Hild Viktor úton, az okmányiroda előtti füves térre szeretnék egy pihenőparkot kialakítani a lakókkal egyeztetve. Kis faházzal, fákkal, padokkal. Otthonosabb és kedvesebb lesz az ott élőknek ez a terület is.

(Fogadóórát tart Kormosné Szombati Márta minden hónap első szerdáján a Zöldházban  13-15 óra között, Rehó János a gimnáziumban minden hónap első hétfői napján 18 órakor.)

 

A városrész képviselői részt vettek a gimnázium előtti kopjafánál, a város napja alkalmából tartott koszorúzáson.

DSCN5297Iboly2tasinyugdkopjafaIbolya