Kezdőlap Belföld Orbán: A fegyver elég erős lesz Brüsszelben is

Orbán: A fegyver elég erős lesz Brüsszelben is

13 évvel azután, hogy egy népszavazáson nagy többséggel az Európai Unióhoz való csatlakozásról döntöttünk, ma este a magyarok egy európai ügyben ismét hallatták a hangjukat. Nagyszerű eredményt értünk el, mert felülmúltuk a csatlakozásról szóló népszavazás eredményét, ugyanis akkor 3 millió 56 ezer ember szavazott a belépés mellett, ma pedig 3 millió 204 ezernél tartunk, de nem ismerjük a határon túli szavazatok nagy részét. Mintegy 15 százalékkal többen vettek részt most, mint a legutóbbi európai parlamenti választáson, tehát a fegyver elég erős lesz Brüsszelben is.

14560078_10155284462569307_3188734676555804138_o

A résztvevőket tekintve 10-ből 9 ember ma Magyarország mellett, Magyarország önálló döntési joga mellett szavazott. Büszkék lehetünk arra, hogy az Európai Unió első és egyetlen tagállamaként eddig a magyarok közvetlenül véleményt nyilváníthattak a bevándorlás kérdéséről. Ez így volt helyes, sőt, ez így volt becsületes. Ugyanis a legutóbbi, 2014-es parlamenti választáson ez a kérdés még nem volt napirenden, ezért a polgárok nem is foglalhattak ebben állást, nem alakíthatták ki a véleményüket.

Márpedig az előttünk álló évek talán legfontosabb kérdéséről, Magyarország jövőjéről, gyermekeink és unokáink jövőjéről van szó. Arról, hogy kikkel élünk együtt, mi lesz a kultúránkkal, mi lesz eddigi életformánkkal, a nagy nehezen talpra állított gazdasági rendszerünkkel, és mi lesz a keresztény gyökereinkkel.
Modernkori népvándorlás zajlik a világban, ennek hullámai látványosan és fájdalmasan elérték Európát. A kérdés most az, mit válaszol erre az Európai Unió. Az unió javaslata az, hogy a migránsokat engedjük be és osszuk szét kötelező erővel a tagállamok között, a szétosztásról pedig Brüsszel döntsön.
A magyarok ma ezt a javaslatot megfontolták és elutasították. A magyarok úgy döntöttek, hogy csak mi, magyarok dönthetünk arról, hogy kikkel kívánunk együtt élni. Brüsszel vagy Budapest, ez volt a kérdés, és mi úgy döntöttünk, hogy a döntés joga kizárólag Budapestet illeti meg.

A mai napon elindultunk egy úton, az első és legfontosabb lépést tettük meg. Ezen az úton komoly csaták és nehéz ütközetek is várnak ránk. Most, az ünneplés után két dolgot kell csupán tennünk, hogy érvényt szerezhessünk az emberek akaratának.
Először is közjogi érvénnyel kell felruházni az emberek döntését, ezért a következő napokban alkotmánymódosítási javaslatot nyújtok be a Magyar Országgyűlés asztalára. Úgy gondolom, hogy az emberek ma kinyilvánított akaratát meg kell jelenítenünk és rögzítenünk kell az alaptörvényünkben is.

A másik sürgető dolog, hogy a döntésnek Brüsszelben is érvényt szerezzünk. Brüsszel is fontos döntés előtt áll. Az Európai Unió egy demokratikus közösség, ma egy tagállamban a népszavazáson résztvevők 92 százaléka kijelentette, hogy nem ért egyet Brüsszel szándékával. A kérdés egyszerű, megteheti-e Brüsszel, hogy rákényszeríti az akaratát egy olyan tagállamra, ahol azt a résztvevők 92 százaléka ellenzi.

Ígérem Magyarország minden állampolgárának, hogy mindent meg fogok tenni azért, hogy ez ne történhessen meg.