Kezdőlap Vezércikk  Orbán Viktor szolnoki látogatása

 Orbán Viktor szolnoki látogatása

orban1A 25. éves jubileumát ünneplő Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki üzemében saját forrásból történő, több mint félmilliárdos beruházással, egy 930 nm-es gyártórészleget adott át Orbán Viktor miniszterelnök. A Béres termékek iránt növekvő hazai és export kereslet kielégítése érdekében szükség volt a termelési kapacitások bővítésére. A miniszterelnök ünnepi beszédéből idézünk.

– 2010 után a magyar kormánynak az a feladat jutott, hogy felerősítse a legyengített Magyarországot. Az ország lábra állításához elsősorban arra volt szükség, hogy növelni tudják Magyarország ellenálló képességét – vont párhuzamot a miniszterelnök a Béres család munkássága és a mindenkori magyar kormányok munkája között. 2010-ben a helyzet úgy festett, hogy élt itt 10 millió ember, ebből dolgozott 3 millió 600 ezer és adót fizetett 1 millió 800 ezer, ez az összeomlás biztos receptje – mondta. Hozzátette: az út elején tartunk, akkor lehet végleg megszilárdultnak mondani a magyar gazdaságot, ha legalább ötmilliónyian dolgoznak.

Kiemelte: az áremelkedéseket megfékezték, a rezsiköltségeket letörték, és egyre több, sok százezer családot mentenek ki a hitelcsapdából. Kitért arra, hogy az Európai Unióval a közelmúltban aláírt megállapodás új korszakot nyit a gazdaság történetében, lehetővé teszi a legújabb kor legnagyobb gazdaságfejlesztési programját: a források 60 százalékát a magyar gazdaságba fektetik be.

A Béres Zrt. átadásra kerülő új üzemrésze egy sikeres magyar vállalat fejlődésének újabb állomása, a Béres Zrt. 10 fős családi vállalkozásból 300 fős vállalatcsoporttá fejlődött. A Béres név mára a magyarok gondolkodásában az egészség szinonimája lett  – jelentette ki.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere megköszönte a Béres Zrt. vezetőinek Szolnokba fektetett bizalmát, s utalt arra is, hogy a gyógyszergyár Szolnokon több, mint egyszerű munkáltató, hiszen támogatóként számos rendezvény és kezdeményezés mellé áll a városban. A cég kapacitásának bővítése pedig újabb munkahelyeket jelent a városban.

Orbán Viktor szolnoki látogatásán több témában is tárgyalt a városvezetőkkel. Így a Béres Gyógyszergyárral újabb termelőüzem építésének lehetőségeiről esett szó, a magyar állam 300 hektárnyi földterületet ad át a szolnoki ipari park bővítéséhez, valamint költségvetési forrásból megoldják, hogy a választási ciklus végéig a megyeszékhely autópályán vagy 2×2 sávos autóúton a fővárosból elérhető legyen.

A legendás találmány, a Béres Csepp 1972-ben született meg id. dr. Béres József hosszú és kitartó munkájának betetőzéseképpen, amelyet 2000-ben gyógyszerré minősítették, feltalálóját 2002-ben a Széchenyi-díjjal tüntették ki. A “Béres Csepp” és a “Béres Csepp Extra” 2013-ban vált hungarikummá.