Kezdőlap Belföld Sorokban  

Sorokban  

Új automata számítógépes laboratóriummal gyarapodott a Hetényi Géza Megyei Kórház. Nemcsak a diagnosztizálás válik gyorsabbá, hanem újabb vizsgálatokra is lehetőség lesz.

Átadták a felújított termeket a Tisza Moziban. Kényelmes széksorokkal és klimatizált helyiségekkel várják a nézőket, a beruházás 30 millió forintba került.

Átadták a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC új öltözőépületét a Tiszaligetben. A beruházás 70%-át a cégek társasági nyereségadója biztosította.

Két év után ismét megállnak egyes vonatok a Piroskai úti megállóban. Mindez nagy segítséget jelent az Ipari Parkban dolgozóknak és a tanyavilágban élőknek.

Tovább erősödik a megyeszékhely és a Szolnoki Főiskola kapcsolata. A város és az intézmény vezetése együttműködési megállapodást írt alá, melynek révén közös pályázatokon vesznek részt, kulturális eseményeket és konferenciákat szerveznek, illetve növelik a munkaerőképzés hatékonyságát.

Szolnokon tartott fórumot az Autisták Országos Szövetsége. A becslések szerint 100 ezer autista él hazánkban, a szövetség fontosnak tartja egy országos érdekvédelmi hálózat létrehozását.

“Partnerek vagyunk” címmel Roma Nemzetiségi Fórumot tartottak a megyeházán, ahol a közigazgatás működéséről, a roma járási referensek szerepéről, illetve a nemzetiségi törvény változásairól is tartottak előadást.