Kezdőlap Széchenyi Szolnok segít!

Szolnok segít!

A “Szolnok segít” program egy példaértékű projekt indítása, melyben a segíteni vágyó szolnoki cégek, intézmények, magánszemélyek, valamint a segítségre szoruló szolnoki emberek helyben egymásra találnak. A projekt koordinálja, kontrollálja a folyamatot, biztosítja a szakmai hátteret és a szervezőmunkát.

Dr. Bene Ildikó, a „Szolnok segít” program fővédnöke azt mondja, ez a program más, mint az eddigiek. Szolnok mindig példát mutatott a városi szintű összefogásban, így bíznak abban, hogy a decemberben indult program segítségével egyre több szolnoki segít, egyre több szolnokinak. Az országgyűlési képviselő a program fontosságáról beszélt.

Mitől más ez a program?

A lényege az, hogy ne csak segítsünk, hanem jól segítsünk. A Humán Szolgáltató Központ közreműködésével konkrét személyeket, sorsokat ismerhetünk meg. Fontos, hogy ezek az emberek mindig tettek és tesznek annak érdekében, hogy a problémáik megoldódjanak, legyőzzék a nehézségeket. A rászorult emberek, a szakma és a jó szándékú emberek találkozása ez a program.

A kezdeményezés nemrég indult. Vannak érdeklődők?

Folyamatosan jelentkeznek a városban működő vállalkozások, cégek és bővül azoknak a köre, akiket támogatni lehet. Az a tapasztalat, hogy a cégeket, tehetős embereket sokan megkeresik támogatásukat kérve. Nehéz eldönteniük, hogy kit segítsenek és ki a legrászorultabb.

Vannak segíteni akarók és a másik oldalon a rászorultak. Mi történik ezután?

A segíteni vágyók kiválaszthatják a támogatni kívánt személyt, eldönthetik, hogy egyszeri vagy rendszeres, anyagi vagy egyéb formában kívánják ezt megoldani. Ebben segítenek a Humán Szolgáltató Központ munkatársai, akik felveszik mindkét féllel a kapcsolatot. Amennyiben a támogató nem kíván anonim maradni és hozzájárul, úgy a nyilvánosság tájékoztatást kap a megvalósult segítségnyújtásról.

( www.szolnoksegit.hu )