Kezdőlap Széchenyi Szűkösebb az idő két kisgyermek mellett

Szűkösebb az idő két kisgyermek mellett

Itt nőtt fel, itt járt iskolába, minden ideköti, de nem csak otthona, hanem munkahelye is volt sokáig a lakótelep, hiszen mint testnevelő dolgozott a Széchenyi István Gimnáziumban.  2006 óta, 32 évesen került be a képviselő-testületbe. Tasnádi Zoltán az 1. számú önkormányzati választókerület képviselője, a “Széchenyi-lakótelepért” Egyesület nemrégen megválasztott elnöke beszélt a körzet fejlesztéseiről, életéről.

tasnadifoto

– Először is köszönet azoknak a körzetemben élő választópolgároknak, akik részt vettek az október 2-i kvótanépszavazáson,  hallatták a hangjukat, éltek a lehetőséggel és elmentek szavazni.

40 éve élek a városrészben, láttam a változást, a fejlődést, ismerem az utcákat és az embereket. Amióta képviselő vagyok kicsit más szemmel figyelek, érzékenyebb vagyok a problémákra. Kertes-, társas-, illetve panelházas területekből áll a körzet, ebből adódik, hogy összetettebbek a feladatok.

A városrészt érintő másfél milliárdos rehabilitációs projekt befejeződött,  így 80-85 százalékban megújulhattak az utak, járdák, parkolók. A Kaán Károly úton teljes hosszában megépült egy közel 400 méteres járdaszakasz, a Levendula Gyógyszertár előtt parkolókat alakítottunk ki.

Több bejelentés is érkezett hozzám, a Zagyva gátjához közeli, elhagyott tanyákkal kapcsolatban.  Panaszkodtak az emberek, mivel a környék patkányok, kóbor kutyák élőhelye volt. Ezt sikerült felszámolnunk.

– Maradjunk a Kaán Károly út környékén. Mit tettek a gyermekekért, fiatalokért?

 – A Bárány téren az uniós szabványoknak megfelelő játszóteret építettünk egy labdarúgó pályával együtt. Első alkalommal került megrendezésre a Palacsinta fesztivál, amelynek megrendezését a jövő évben támogatom és segítek a szervező munkában is. Szeretnénk, ha ez a város nyári fesztiválnyitó rendezvénye lenne a jövőben, olyan programokkal, melyek vonzóak a kisgyermekes családoknak. A szervezők igyekeznek kijavítani a fesztivál idei „gyermekbetegségeit”. Biztos vagyok benne, hogy egy érettebb, profibb fesztiválon szórakozhatnak az ide kilátogatók 2017 májusában.

– Mi a helyzet a térségben a belvízelvezetéssel?

 – Nagy probléma ezen a területen. Nem toltam félre a helyzet megoldását, figyeljük az uniós pályázatokat, a tervek készen vannak és amint lehetőség lesz rá, ezt a 400 millió forintos beruházást is megvalósítjuk. Sajnos azt tapasztalom, hogy több helyen az itt lakók lezárták az átereszeket, ami a probléma egyik gyökere.

 – A Kaán Károlyról befelé haladva elérjük a Bartók Béla út környékét, majd a lakótelepi Orosz György, Malom, Györffy utcákat.

 – A következő évek feladata a lakótelepen ezen utcák szervizútjainak felújítása. Ez a tízemeletes házak mögötti utakat érinti, a tervek szerint 2019-ig megoldódik. Minden fogadóórámon felmerül a Malom úti parkolók hiánya, hiszen sokszor a járdán parkolnak az itt élők.

Örömmel jelentettük be nemrég, hogy a Malom út végén épül egy innovatív szabadidő park. A Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat nyert erre pénzt, és olyan játszóteret alakítanak ki, amely a fogyatékkal élő gyermekek esélyegyenlőségét is szolgálja. Mint tudjuk, az utca végén van a Széchenyi-tanoda, ahol halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket foglalkoztatnak, és jó ötletnek tűnt, hogy a közelben épüljön egy játszótér. Ezek után kerestek meg a közelben élők, és kérték, hogy ne a kijelölt területen épüljön a közösségi tér, hanem messzebb a háztömböktől. Több megbeszélést folytattam az önkormányzattal, a Contact vezetőjével, és van rá esély, hogy sikerül közös nevezőre jutnunk.

 

Tasnádi Zoltán két pici gyermek édesapja. Hogy ez miben változtatta meg az életét? Többek között abban, hogy sokkal kevesebb az ideje, de igyekszik mindenhol helytállni. Munkahelyén is eredményeket tudnak felmutatni kollégáival, hiszen 2009 óta a Sportiskola kosárlabda fiú szakosztály vezetőedzője és egyre több játékost sikerül kinevelni, akik már az NB I-es csapatok ajtaján kopogtathatnak. Egy-két nevet sorolt csak fel, Csák Bence, Frikker Marcell, Hajdú Márton, Frank Áron, Kovács Bálint Benedek.