Kezdőlap Széchenyi Társadalmi funkció, de sokszor lelki támasz is egy-egy képviselői óra

Társadalmi funkció, de sokszor lelki támasz is egy-egy képviselői óra

Múlt hónapban Rehó János számolt be röviden a munkájáról a Szolnok-Panel olvasóinak, most Kormosné Szombati Márta, a 2. számú önkormányzat választókerületének képviselője teszi ezt. Sokat látjuk a városrészben, nem csak a rendezvényeken, hanem  járja az utcákat, beszélget emberekkel, intézi a lakók kérését, problémáját.

marta640

Több látványos pályázat valósult meg a városrészünkben, gondolok itt a közterületekre, a játszóterekre, parkokra, járdákra, de voltak olyan programjaink is, amelyek a családok mindennapjaira, szabadidejére hatottak. Sikeres volt a Zöldházban például a szülőtréning, ahol a résztvevők olyan technikákat ismerhettek meg, amelyekkel jobbá tehették kapcsolatukat a környezetükben élőkkel. Visszatérve a fejlesztésekre, sajnos az átadások után jöttek a rongálások is, ezekkel már több tennivaló volt, de igyekeztünk mindent kijavítani. Örülök a közérdekű bejelentéseknek, és kérem is a városrész lakóit, ha bármilyen kárt, hibát tapasztalnak, keressenek a jövőben is.

Több bejelentés érkezett Önhöz is, az önkormányzathoz is kis- és nagytestű állatok tartásával kapcsolatban. Sikerül ezeket orvosolni?

Valóban voltak gondok. Nem is hinné az ember, hogy egy lakótelepen a tehenek és lovak okoznak problémát. Az önkormányzat munkatársai megkeresték a gazdákat, folyamatosan végzik az ellenőrzést. Sok a probléma évek óta a kutya- és macskatartókkal. Mindez közegészségügyi problémát is felvet, hiszen a macskákkal nem tudunk mit tenni, a játszótérre bemennek, betegséget is terjeszthetnek. Volt olyan lakás, ahol 30 macska volt. Egyre több kutyatartó szedi össze a kutyapiszkot, de sajnos sokan járnak még a “tisztasági zacskó” nélkül. Fontos, hogy betartsuk az együttélés szabályait, a kutyát időben vigyék le, ne a liftben vagy a lépcsőházban végezze el dolgát, mert sajnos ilyen bejelentéseket is kaptam.

Milyen problémákkal fordulnak Önhöz?

A közérdekű bejelentések mellett, sokan megélhetési nehézségekkel vagy közbiztonsági kérdésekkel keresnek. Úgy gondolom itt is javulás van, hiszen jó az együttműködés a polgárőrökkel, akik beköltözhettek új telephelyükre. Jó a kapcsolatunk, többször voltam velük éjszaka járőrözni. A két körzeti megbízott munkája is megnyugtató, őket is sűrűn látjuk a környéken.

A jövőben milyen fejlesztések várhatóak a városrészben?

Mindenki régóta várja a Széchenyi-piac befedését, úgy néz ki, ez hamarosan megvalósulhat, de megújul a Karczag László úti orvosi rendelő és gyógyszertár is.

Kormosné Szombati Márta szólt még a Karczag László úti problémáról, hiszen több panasz is érkezett az ott éjfélig nyitva tartó üzletről. Sokan kiülnek ide, hangoskodnak, zavarják a lakókat. Sűrűbb az ellenőrzés és kérte a lakókat, hogy azonnal hívják a rendőrséget, ha a jövőben is tapasztalnak hasonlót.

Mint óvónő és életvezetési tanácsadó, fontosnak tartja az egészséges életmódra való nevelést. Azt tapasztalja, hogy egy-egy fogadóórai találkozás sokszor egy lelki beszélgetés is. Próbál segíteni, utat mutatni a hozzá fordulóknak. Fontos az információ átadása, mert úgy tapasztalja, hogy sokszor bizonytalanok az emberek abban, hogy problémájukkal hová, merre forduljanak. Végezetül köszönetet mondott azoknak a választópolgároknak, akik részt vettek október 2-án a szavazáson.