Kezdőlap Széchenyi Teli ötlettel és a gyermekek iránti szeretettel

Teli ötlettel és a gyermekek iránti szeretettel

Essere2 jelentése ketten vagyunk, amit érthetünk az idejáró anyukára és gyermekére, de érthetjük a családi vállalkozást felépítő Márkus Anettre és Márkus Évára.  A testvérek 2010-ben indultak el azon az úton, amely mára kis birodalommá fejlődött, és legutóbb éppen a Széchenyin indították el magánóvodájukat. A belvárosban lévő kismama divatüzletükben beszélgettünk, ami szintén hozzátartozik a családi vállalkozáshoz.

 

EssereAnett19

 

– Sokat dolgoztunk azért, hogy idáig eljussunk, de még nagyon sok ötletünk van – kezdi a beszélgetést Márkus Anett. 2010-ben, a bolttal, a baba-mama klubbal indultunk, majd babatorna következett. Játszóházat nyitottunk, ebből fejlesztettük ki a családi napközit, amit 2013-ban egy sikeres pályázat útján továbbfejlesztettünk. Ebből nőtte ki magát 2015 szeptemberében az óvoda, aminek megvalósítása régi vágyunk volt, így ma már 3 hónapos kortól 7 éves korig tudunk foglalkozni gyermekekkel.

Mindig tudatosan lépünk előre – mondja Anett -, több évre vannak terveink, melyeket évről évre csiszoltunk. Folyamatosan tanulunk, képezzük magunkat.

A gyermekek részére 7 éves korukig kidolgozott programunk van, így nem okozott nehézséget, hogy a volt Vércse úti óvoda helyén beindítsuk a magánóvodánkat. Jelenleg 24 gyermekünk van itt, de szeretnénk még egy csoportot a későbbiekben.

– Egy magánóvoda másabb vagy több, mint egy állami óvoda?

– Plusz szolgáltatásaink vannak. Ahogy említettem foglalkozunk mozgás- és képességfejlesztéssel játékos módon, felkészülünk az iskolára, tanulunk angolul, van néptánc. Hatalmas udvara van az óvodának, ami lehetőséget biztosít a napi mozgásra. Szolgáltatásainkkal, az étkezéssel együtt a díj havonta 46 ezer forint.

– Egy sikeres pályázattal bővült a Vízpart körúti családi napközi.

– A Vízpart körútra azokat a gyermekeket, akiket szüleik nem tudnak kivinni, a kisbuszunkkal szállítjuk. Ebben a komplexumban három csoport van, 10 hónapos kortól 3 éves korig vannak itt gyerekek. A 15 idejáró gyermeknek tornatermük, sószobájuk van, közel a Holt-Tisza, családias a környezet. Ezt pályázat útján tudtuk továbbfejleszteni.

– Folyamatos a munka, így az Essere2 munkahelyet is biztosít. Mennyien dolgoznak?

– Összességében 12-en vagyunk, de vannak akik óraadóként járnak be.

– Óvodások mellett, pici babákat hoznak az anyukák mozgásfejlesztésre. Erre miért van szükség és mennyire ismert ez a fajta mozgáskoordináció?

– Vannak kisbabák, akiknek szükségük van mozgásfejlesztésre, nehezebben fordítják fejüket, kezüket nem tudják rendesen felemelni. Később a kúszás-mászás kerül előtérbe, majd a rajzolás. Mindez kihatással lesz a tanulásra, és ha nem korrigáljuk a hibákat időben akkor tanulási zavarokhoz is vezethet. A legtöbb szülő figyel ezekre az apró mozzanatokra és elhozzák megmutatni a babát. Sok szülő azonban még nincs azzal tisztában, hogy játékos módszerekkel milyen jó eredményt lehet elérni.

esserkép