Kezdőlap Széchenyi Újra Pór Péter ül az Olaj KK kosárlabdacsapat kispadján

Újra Pór Péter ül az Olaj KK kosárlabdacsapat kispadján

2012 decemberében távozott, majd 2015 október végén visszatért. Nem szakadt el a csapattól, a kosárlabdától, hiszen szinte minden mérkőzésen ott ült a lelátón. Legutóbb nem a felnőtteknél, hanem az U18 és az U20-as csapatnál voltak teendői. Amikor beszélgettünk Avtodor Saratov mérkőzésen vagyunk túl, sikerrel. Nagyon kellett ez a győzelem a csapatnak és a szurkolóknak is, hiszen négy veresége volt a Szolnoknak az EuroCupban.

_MJA7050porweb

-Miután átvettem a csapatot ez volt az első mérkőzés, amikor olyan kosárlabda zajlott a pályán, ami az én elképzelésem. Az én filozófiám a kosárlabdában egy nagyon jó védekezésen alapuló játék. Az Avtodor Saratov ellen nagybetűs csapatként küzdöttek a fiúk, egymást segítették, ami a jövő szempontjából fontos előrelépést jelenthet.

-Ismerted a csapat játékát, a taktikát ahogyan játszottak.

-Igen, már igyekeztem is változtatni a védekezésen, de nehéz begyakorolni, hiszen kevés az idő és hirtelen sok új dologgal nem is akarom terhelni a játékosokat. Lépésről lépésre haladunk.

-Egy kész csapatot kaptál az új igazolásokkal, és ha tetszik, ha nem,  el kell fogadni.  Ha most cserélne  a klub játékosokat,  az újak  nem játszhatnának a nemzetközi kupában.

Igen, ezt jól mondod. 16 játékost lehetett nevezni. Ha most cserélnénk játékosokat, az veszélyes lenne, kisebb lenne a rotáció,  sokkal több feladat hárulna a maradókra, hiszen az újak valóban nem vehetnének részt az EuroCupban.

-Mint minden évben cél a magyar bajnoki cím és a magyar kupa megvédése.

 –A célok maradtak és ehhez jön még az, hogy a nemzetközi kupában minél jobb mérkőzéseket játsszunk.  A magyar bajnokság kiélezettebb lett. A Körmend, a Sopron, a Szombathely is nemzetközi porondon edződik, de évek óta a Paks és az Székesfehérvár is erős csapat.

-A kosárlabda utánpótlásra van rálátásod, hiszen az U-18, U-20-as csapattal dolgoztál. Nem kell sokat gondolkodni, hogy a klubnál ki saját nevelésű. Pór Péter, aki itt játszott, most itt edző.

-Valóban, itt jártam végig a ranglétrát játékos koromban és edzőként is. Szolnokon az utóbbi években egyre komolyabb munka folyik a sportiskola és az Olaj KK között. Sikerült egy 6-7 fős magyar magot 16-20 éves korosztályban kinevelni. Itt edzenek, itt tanulnak, folyamatos munkával rájuk 2-3 év után lehet számítani, a csapatoknál a magyar magot adhatják. A válogatott U20-as csapat edzőjeként pedig kijutottunk a jövő nyári Európa-bajnokságra, ahol ott van a szolnoki csapatból Peringer Balázs.