Sunday, September 8th, 2024

Németország-Magyarország: Gundogan és Musiala varázslata

Újabb egyszerű győzelmet aratott Németország Magyarország ellen, amely még 0-2-es vesztésben sem kockáztatott. A cél az, hogy játsszunk és nyerjünk, nem pedig az, hogy minél kevesebbet kapjunk. Hacsak nem vagyunk annyira kisebbrendűségi komplexussal megáldva, hogy nem merünk kijönni a barlangunkból. Marco Rossi talán tudja, mit csinál a csapatával. Vagy nem.

Nagelsmann például pontosan tudja, mit csinál. Beteszi a legjobbakat, és hagyja, hogy tegyék a dolgukat. Kroos irányít, Neuer véd, Musiala szórakozik, Gündogan pedig azt csinál, amit akar.

Gündogan, a tökéletes labdarúgó

A Barcelonának kincse van, és nem tudom, mennyire hasznosítják jól. A németországi Ilkay sokkal jobb, mivel nincs a középpályára korlátozva, szabadabban mozog, gyakrabban ér a tizenhatoshoz, és ezáltal nagyobb veszélyt jelent az ellenfél számára. Eredmény: egy gól és egy gólpassz. Támad, védekezik, és mindent jól csinál. Persze, az, hogy Kroos a hátvédje, sokat segít.

Musiala, a labda bűvésze

Németország nem volt olyan ragyogó, mint Skócia ellen. Ez az, ami történik, ha az ellenfél egy kicsit is ellenáll. De mindig van kire támaszkodni, ha egyéni teljesítményről van szó. És itt Musiala a legkiemelkedőbb, aki ugyanúgy tud balról és jobbról is indulni, elámít, elrejti a labdát, majd a hátad mögött tűnteti elő. Olyan, mint egy bűvész, aki még akkor is gólörömöt vált ki a szurkolókból, ha lövése elmegy a kapu mellett. És természetesen gólokat is tud szerezni. Magyarország ellen újabb gólt szerzett, így már kettőnél jár.

Neuer, a kritikák ellenére

Ez emlékeztet Zubizarreta időszakára Spanyolországban, amikor a szövetségi kapitány, Javier Clemente, ragaszkodott hozzá, hogy ő legyen a válogatott kapusa, még akkor is, amikor már túl volt a legjobb korszakán, és a kritikák egyre hevesebbek voltak. Hibái korai búcsút eredményeztek az 1998-as világbajnokságtól.

De Neuernek még mindig van benne erő. Mindegy, hogy jobban vagy rosszabbul teljesít, ő marad a Mannschaft első számú kapusa, amíg ő akarja, mert Nagelsmann nem fogja kitenni, bármennyire is mérgelődik emiatt Ter Stegen. De Magyarország ellen Neuer emlékeztetett legjobb időszakára.