Tuesday, May 21st, 2024

Amerikai Tanácsadó Cég: Nincs Jobb Befektetési Hely, Mint Magyarország

A Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója szerint Magyarország ismét élen jár Kelet-Európa és Közép-Ázsia kategóriájában.

Magyarország a régió legvonzóbb befektetési célpontja, írta nemrég a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója egy Facebook-bejegyzésben.

Joó István, aki kormánybiztosként is tevékenykedik a befektetésösztönzés és a kiemelt nagyberuházások megvalósítása terén, hangsúlyozta, hogy a Site Selection Magazine legfrissebb Global Best to Invest rangsora szerint Magyarország az élen áll. Ez a rangsor a világ különböző országait hasonlítja össze a befektetési lehetőségek szempontjából, figyelembe véve többek között a gazdasági stabilitást, az infrastruktúrát és az üzleti környezetet.

Magyarország Litvániát, Lengyelországot, Szlovéniát és Észtországot is maga mögé utasította. Ez az eredmény különösen figyelemre méltó, tekintve, hogy ezek az országok is jelentős erőfeszítéseket tesznek a befektetések vonzására és gazdasági növekedésük előmozdítására.

Joó István elmagyarázta, hogy a Site Selection Magazine a vezető publikáció a helyszínelemzés és a közvetlen befektetések terén. Az amerikai székhelyű Conway Data tulajdonában van, amely az egyetlen teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség a globális vállalati befektetések terén. Már évtizedek óta jelen van az üzleti életben, és számos elismert vállalat döntéseit befolyásolja világszerte.

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy Magyarország sikerének kulcsa a kiváló munkaerő, a versenyképes adórendszer és a jól fejlett infrastruktúra. Az ország folyamatosan fejleszti ipari parkjait és logisztikai központjait, hogy még vonzóbbá tegye magát a befektetők számára. Emellett a magyar kormány számos intézkedést hozott a bürokrácia csökkentése és a vállalkozói környezet javítása érdekében.

A magyar gazdaság stabil növekedése, az alacsony munkanélküliség és a kedvező befektetési feltételek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország a régió vezető befektetési célpontja legyen. A HIPA és a kormány közös erőfeszítéseinek köszönhetően egyre több külföldi vállalat dönt úgy, hogy Magyarországra helyezi tevékenységét, ami hosszú távon tovább erősíti az ország gazdasági pozícióját.

Joó István azzal zárta szavait, hogy „ez a kivételes elismerés nem lett volna lehetséges a HIPA munkatársai nélkül, akik mindig kiváló munkát végeztek. Köszönöm nekik, és bízom benne, hogy a jövőben még több sikert érhetünk el közösen.”