Saturday, July 27th, 2024

Khachanov Meglepetésre Legyőzi Medvegyevet és Bejut a Negyeddöntőbe a Monte-Carlo Mastersen

A Monte-Carlo Masters ATP tornán csütörtökön Karen Khachanov, a 15. kiemelt, meglepetésre 6-3, 7-5 arányban legyőzte a 4. kiemelt Daniil Medvegyevet, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé Monacóban.

Khachanov erőteljes kezdéssel nyitott, az első szett nyolcadik játékában elvette Medvegyev adogatását – ez volt az egyetlen brék a szettben – majd 6-3-ra hozta a játszmát. A második szettben mindkét játékos tartotta az adogatását az első 10 játékban, Khachanov a tizedik játékban mentett egy szettlabdát, majd a tizenegyedikben brékelt.

Ezt követően Khachanov megtartotta az adogatását, így 6-3, 7-5-re nyerte a mérkőzést, amely 1 óra 54 percig tartott. Ez volt csupán a második győzelme a több sikert elérő honfitársa elleni hét találkozójuk során.

A mérkőzés során Medvegyev ismét kifakadt a játékvezetőkre, ezúttal egy pontlevonást kapva, amikor Khachanov a második szett 12. játékában szervált a mérkőzés megnyeréséért. A kirohanást egy rossz vonalítélet váltotta ki 5-5-nél, 15-30-nál, amikor is Medvegyev kettős hibával veszítette el az adogatását.

A világranglista 17. helyezettje a következő körben a német Alexander Zverev (5. kiemelt) és a görög Stefanos Tsitsipas (12. kiemelt) mérkőzésének győztesével találkozik.

Khachanov korábban a héten Cameron Norrie-t (7-5, 7-6 (3)) és az argentin Francisco Cerundolót (4-6, 6-4, 6-3) is legyőzte.

A torna előző körében Medvegyev, aki a világranglistán a 4. helyen áll, a francia vadkártyás Gael Monfils ellen diadalmaskodott (6-2, 6-4).

A Monte-Carlo Masters 1000 további 16-os kör eredményei (Monte-Carlo Country Club, salak, 5 950 575 euró):

Alex De Minaur (11) legyőzte Alexei Popyrint: 6-3, 6-4
Hubert Hurkacz vs. Casper Ruud
Lorenzo Sonego vs. Ugo Humbert
Jan-Lennard Struff vs. Jannik Sinner
Alexander Zverev vs. Stefanos Tsitsipas
Novak Djokovic vs. Lorenzo Musetti